Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Τι κάνει σήμερα ο Σταμάτης Κόκοτας;

Ο Σταμάτης Κόκοτας είναι ένας από τους παλιούς λαϊκούς τραγουδιστές. Έγινε σήμα κατατεθέν για τις εξαιρετικά μακριές φαβορίτες του. Λέγεται μάλιστα ότι εταιρεία με ξυραφάκια του προσέφερε ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό για να τις κόψει όμως, εκείνος αρνιόταν διαρκώς.
 

Άρχισε την καριέρα του τη δεκαετία του ΄60 και στη συλλογή του συμπεριλαμβάνονται τραγούδια των μεγαλύτερων σύγχρονων ελλήνων δημιουργών όπως οι Σταύρος Ξαρχάκος, Γιάννης Σπανός, Απόστολος Καλδάρας, Δήμος Μούτσης, Γιώργος Ζαμπέτας κ.ά. Φυσικά, είχε και μία ακόμη αγάπη που δεν ήταν άλλη από τα αυτοκίνητα. 

Γι’ αυτό και ασχολήθηκε με αγώνες ταχύτητας ως οδηγός τον κέρδισε όμως η μουσική. Το πάθος του για τα αυτοκίνητα κρατάει αρκετές δεκαετίες τώρα και αν δεν σημείωνε μεγάλη επιτυχία ως τραγουδιστής, θα γινόταν πιλότος της Φόρμουλα 1. Είχε δεχτεί πρόταση και από τη Ferrari. «Κάποτε μου έκανε πρόταση η Ferrari, τόσο καλός ήμουν, αλλά εγώ αρνήθηκα. Προτίμησα το τραγούδι και την αγάπη που μου έδειχνε ο κόσμος» είχε πει. 

Ο Σταμάτης Κόκοτας εδώ και λίγο καιρό έχει δηλώσει ότι πουλάει τη Lamborghini Miura που του δώρισε ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Ένα δώρο το οποίο έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για εκείνον. Ο έλληνας κροίσος ήταν θαυμαστής του τραγουδιστή και έδινε το «παρών» πάντα στις πρεμιέρες του. Λέγεται μάλιστα ότι όταν ερχόταν στο τσακίρ κέφι, άφηνε πολλά λεφτά στα χέρια του Στ. Κόκοτα χωρίς ποτέ όμως εκείνος να τα πάρει. Κάποτε ο Ωνάσης είχε στείλει ελικόπτερο στην Αθήνα για να μεταφέρει τον τραγουδιστή και την ορχήστρα του στον Σκορπιό προκειμένου να μάθει συρτάκι στην Τζάκι μετά το γάμο τους. 

Αυτή την περίοδο όμως, όπως λέει στο newsbeast.gr, εκτός από την πώληση του πολυτελούς αυτοκινήτου του, ετοιμάζεται να μπει και στο στούντιο για να ηχογραφήσει τον καινούργιο του δίσκο. «Ετοιμάζω μία πάρα πολύ καλή δουλειά. Θα μπω στο στούντιο για να ετοιμάσουμε τα καινούργια τραγούδια», αναφέρει.

 

Και φυσικά προετοιμάζεται και για τις νυχτερινές του εμφανίσεις οι οποίες δεν θα είναι σε μια μεγάλη πίστα. «Προτιμώ να εμφανίζομαι σε μικρά μαγαζιά. Θέλω δηλαδή να τραγουδήσω σε ένα μικρό χώρο μόνο για εκλεκτούς», σημειώνει. 

Για να προσθέσει: «Η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια. Ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει και δεν είναι καιρός να παίρνουμε ρίσκα».

Ο τραγουδιστής, παρά τη γενικευμένη κρίση που επικρατεί, υποστηρίζει ότι οι νέοι θα έπρεπε, αν φυσικά διαθέτουν τα ανάλογα προσόντα, να ασχοληθούν με το τραγούδι. «Η μουσική είναι ένα ακριβό αγαθό της ζωής και γι’ αυτό όσοι έχουν ταλέντο, πρέπει να το προτιμήσουν. Είναι πολύ ωραίο πράγμα να έχεις τα εφόδια αρκεί να ξέρεις και πώς να τα αξιοποιείς», λέει.

Ο Σταμάτης Κόκοτας είχε δηλώσει μία περίοδο ότι μπορεί να ζήσει και με 1.000 ευρώ και αυτή του τη δήλωση δεν την παίρνει πίσω. «Ο καθένας μπορεί να ζήσει με όσα χρήματα θέλει. Σήμερα βρισκόμαστε σε μία ιδιαίτερη κατάσταση και πολύ δύσκολη γι’ αυτό το μόνο που μετράει είναι να ζούμε». 

Και υποστηρίζει: «Όλα τα πράγματα αλλάζουν. Κάποτε οι Έλληνες ζούσαν καλύτερα τώρα υφίστανται μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τους. Δεν πρέπει να την πληρώνουν αυτοί. Πιστεύω ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες και τα πράγματα θα αλλάξουν και πάλι», καταλήγει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου