Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Η κυπριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε τη συμφωνία με την τρόικα


cuprus
Την επίτευξη σύγκλισης μεταξύ της Κύπρου και της τρόικας επί των προτάσεων για συνομολόγηση Μνημονίου δανειοδότησης της Κύπρου από τον Μηχανισμό Σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε η επίσημα η Λευκωσία.

 Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας σύντομα θα απευθυνθεί στον λαό για το θέμα του Μνημονίου.
 Σχετικά με το θέμα του πραγματικού ύψους του ποσού που θα χρειαστεί για την ανακεφαλαιοποίηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει περί τις αρχές Δεκεμβρίου.
 Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση, επιτρέπει πλέον στο να προχωρήσουν οι διαδικασίες, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η συμφωνία του Eurogroup εντός του Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια θα πρέπει να ακολουθήσει η διαδικασία εξασφάλισης έγκρισης από τις αρμόδιες Αρχές ή και τα Κοινοβούλια των κρατών- μελών της Ευρωζώνης. Αφού ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία, που αναμένεται μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2013, τότε η Κυπριακή Δημοκρατία θα μπορέσει να αντλήσει από τον Μηχανισμό Σταθερότητας την απαραίτητη ρευστότητα που θα βοηθήσει την κυπριακή οικονομία να ξεπεράσει τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου