Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Η θηλυκή πλευρά του βρετανικού στρατού στο Αφγανιστάν


Τη ζωή των γυναικών στρατιωτών στο Αφγανιστάν αποτύπωσε στο φακό της η πρώην αξιωματικός της RAF Alison Baskerville, η οποία έζησε για ένα διάστημα με τις γυναίκες του βρετανικού στρατού στην επαρχία Χελμαντ και το κέντρο εκπαίδευσης της Καμπούλ.
 

Μαθαίνουν τη γλώσσα των Αφγανών, συνοδεύουν το πεζικό σε περιπολίες και επιχειρούν να αναπτύξουν δεσμούς με τις γυναίκες του Αφγανιστάν, κάτι που απαγορεύεται από την τοπική κουλτούρα για τους άνδρες συναδέλφους τους. 

«Οι εικόνες της Alison καταγράφουν το πώς οι γυναίκες, οι Βρετανίδες και οι Αφγανές, ανταποκρίνονται στις συχνά δύσκολες συνθήκες στις οποίες ζουν και το πώς διατηρούν ρο ηθικό τους στις απαιτητικές συνθήκες», ανέφερε εκπρόσωπος του στρατού, που ανέθεσε την «αποστολή» στην Baskerville. 

«Προσπαθώ να δείξω την άλλη πλευρά της ζωής των γυναικών της πρώτης γραμμής», δήλωσε η Baskerville που έμεινε για έξι εβδομάδες στην επαρχία Χελμάντ. 

«Δεν θέλω να πω πως είναι κάτι διαφορετικό από τους άνδρες συναδέλφους τους. Θέλουν να δείξουν πως κάνουν τη δουλειά τους και ο στόχος τους είναι να την κάνουν καλά», πρόσθεσε, «Είναι ωραίο να αφαιρείς τη στολή και να καταγράφεις όλα αυτά που τους αρέσει να κάνουν, όπως να βλέπουν τη σειρά Downton Abbey. Προσπαθώ απλώς να δείξω το ανθρώπινο στοιχείο των γυναικών στρατιωτών». 

Οι φωτογραφίες εκτίθενται από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 11 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της έκθεσης «The White Picture» στο Oxo Tower Gallery. 

Δείτε τις φωτογραφίες 
















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου