Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Κουρουμπλής:'' Οι μισθοί των κληρικών δεν είναι και τόσο μεγάλοι''

Πολύ κακό για το ... τίποτα, είναι το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών για τον κ. Κουρουμπλή

Τα στοιχεία της μισθοδοσίας των κληρικών, των Μητροπολιτών και του Αρχιεπισκόπου, έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.
Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται πως «ο ιερός κλήρος υπάγεται στο ενιαίο μισθολόγιο χωρίς καμία θετική ή αρνητική διάκριση» και υπογραμμίζεται ότι ο «μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας, οι σεβασμιότατοι Μητροπολίτες και ο ιερός κλήρος δεν έχουν εξαιρεθεί από καμία γενικότερη μισθολογική μείωση, ούτε ζήτησαν να εξαιρεθούν».


Από την πλευρά της η δωδεκαμελής Διαρκής Ιερά Σύνοδος, με ανακοίνωσή της, επιδοκιμάζει την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας δηλώνοντας ότι έτσι διαψεύδονται πανηγυρικά τα περί αντιδράσεών τους για τη μη συμμετοχή στα ισχύοντα φορολογικά μέτρα και τα περί «μυθώδους ύψους των μισθών τους».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο metrogreece.gr έδωσε τη δική του απάντηση πάνω στο θέμα:
'' Οι μισθοί των κληρικών δεν είναι τόσο μεγάλοι ώστε να γίνεται τόσο θέμα από τα μέσα ενημέρωσης. Όταν η κοινωνική αδικία, η παραοικονομία, φοροδιαφυγή, η κατάρρευση της υγείας, οι περικοπές σε μισθωτούς και συνταξιούχους ανθούν,δεν είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με τέτοια ζητήματα''.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου