Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Στα «χαρακώματα» κυβέρνηση - Ανεξάρτητοι Έλληνες

Ως υπόγειο πόλεμο με ασύμμετρους όρους εισπράττουν στην κυβέρνηση τις επιθέσεις του κόμματος του Π. Καμμένου, με επιτελικά στελέχη του Μαξίμου να εκφράζουν την οργή τους για τις επιτηδευμένες προσπάθειες λασπολογίας από πλευράς των ANEΛ, με αποκλειστικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων.
 


Το χθεσινό, δεύτερο κρούσμα με τον νομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού, ήρθε για να επισφραγίσει ουσιαστικά αυτήν την αντίληψη, μετά την ανοίκεια επίθεση του κ. Καμμένου στον κ. Χατζηδάκη, κατά την κοινοβουλευτική συζήτηση στο πλαίσιο της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. 

Πέραν της οξείας δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου ως απάντηση στη δήλωση του Κ. Μαρκόπουλου για το θέμα του κ. Καράκωστα, συνεργάτες του πρωθυπουργού, αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχει σχέδιο του Π. Καμμένου για την πολιτική ποινικοποίηση – με επικοινωνιακούς όρους- της κυβέρνησης. 

Ο κ. Σαμαράς – όπως μεταφέρεται από συνομιλητές του- είχε ήδη ενοχληθεί ιδιαιτέρως από την επιθεση Καμμένου στον υπουργό Ανάπτυξης και Μεταφορών και τους υπαινιγμούς που αφέθηκε να υπάρχουν για σχέση του κ. Χατζηδάκη με την εταιρεία του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος». 

Η στάση Καμμένου και η «πρακτική του πυροτεχνήματος» που ακολούθησε χωρίς να παρουσιάσει κάποιο στοιχείο για τα όσα ισχυρίστηκε, προκάλεσε την οργιλή αντίδραση του κ. Χατζηδάκη – ενός, κατά γενική ομολογία, ήπιου πολιτικού.

Η χθεσινή ανακοίνωση του κ. Μαρκόπουλου για τον κ. Καράκωστα, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι με συνεργάτες του πρωθυπουργού να περιγράφουν τον κ. Σαμαρά εν εξάλλω καταστάση. Στη δήλωση Κεδίκογλου δόθηκε η απάντηση για τη σχέση Καράκωστα- Siemensαλλά και υπονοήθηκε η στρατηγική Καμμένου. 

Ως προς το πρώτο, ξεκαθαρίστηκε ότι ο κ. Καράκωστας συνεργάτηκε ως νομικός σύμβουλος σηνSiemens μέχρι την ώρα που ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας ο κ. Χριστοφοράκος, με τον οποίο ο κ. Καράκωστας διαφώνησε και αποχώρησε από την εταιρεία. 

Η ουσία όμως βρίσκεται πίσω από τη λέξη «αθλιότητα» που χρησιμοποίησε δύο φορές στη δήλωσή του ο κ. Κεδίκογλου. 

Όπως τονίζεται από το Μαξίμου, τόσο στο θέμα Χατζηδάκη όσο και στο θέμα Καράκωστα, στο προεδρικό επιτελείο των ΑΝΕΛ γνώριζαν την πλήρη αλήθεια! Επέλεξαν ωστόσο να πετάξουν τις φωτοβολίδες, προκειμένου να δημιουργήσουν κλίμα εντυπώσεων στους έλληνες πολίτες, για υπόγειες σχέσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών με ιδιωτικές εταιρείες. 

«Το πολιτικό σύστημα επιδιώκει να ξεπεράσει το παλιό και να εισαγάγει νέα ήθη στο πολιτικό περιβάλλον, αρχής γενομένης με την υποστήριξη μια κυβέρνησης από τρία κόμματα με εγγενείς διαφορές στο ιδεολογικό τους περιεχόμενο» λέει στο newpost.gr ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας. 

«Αντί να εστιάσουμε στην κοινή προσπάθεια και να ασκηθεί κριτική επί πολιτικών, ο κ. Καμμένος και το κόμμα του ακολουθούν την πεπατημένη ώστε σκοπίμως να παρασύρουν στη λάσπη την πολιτική ζωή». 


Πάνος Ρασσιάς



http://newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου