Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Αν εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα μέτρα, δεν θα υπάρξουν νέα μέσα στο 2012

Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα για το 2012 εάν τηρηθούν αυτά που έχουν ήδη ψηφιστεί, δήλωσε κυβερνητική πηγή αμέσως μετά τη διυπουργική σύσκεψη υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ζητούμενο είναι κατά την επίσκεψη της τρόικας στις 23-24 Ιουλίου να έχουν ετοιμαστεί τα μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ.


Παράλληλα αναφέρθηκε ότι έχουν ήδη εξευρεθεί ισοδύναμα 40 εκατ. ευρώ για το 2012 και ακόμη 120 εκατ. ευρώ για το 2013 ώστε να μη γίνουν οι περικοπές στα Ειδικά Μισθολόγια των στρατιωτικών. 
Η εξοικονόμηση θα προέλθει σύμφωνα με την ίδια πηγή με μεταθέσεις πληρωμών σε εξοπλιστικά προγράμματα και επανεξέταση συγκεκριμένων συμβάσεων. Η πρόταση αυτή μένει να γίνει αποδεκτή από την τρόικα καθώς δεν έχει μόνιμο χαρακτήρα.


Παράλληλα εξετάζεται η αύξηση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 που ισχύει σήμερα σε 12 μήνες προκειμένου να περιορισθούν οι ανάγκες προσλήψεων επαγγελματιών οπλιτών πενταετούς θητείας. 


Στην ευρεία διυπουργική σημερινή σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί, Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας , Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.


Σημειώνεται ότι η σύσκεψη θα συνεχισθεί αύριο σε επίπεδο διευθυντών υπουργείων, ενώ την προσεχή Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα συναντηθεί κατ' ιδίαν με τους εμπλεκόμενους υπουργούς, προκειμένου την Τετάρτη το όλο πλαίσιο να συζητηθεί στη συνάντηση των αρχηγών των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση.



http://moneypost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου