Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Γ. Δρακούλης: «Το όργιο του παραεμπορίου πρέπει να σταματήσει και να δοθεί έμφαση στην αγορά μας»


Αναμφίβολα  το παραεμπόριο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στη Πάτρα και αποτελεί «πληγή» για των εμπορικό κόσμο.

Σε κεντρικότατα σημεία της πόλης όπως στην Αγ. Νικολάου, στην πλ. Γεωργίου καθημερινά βλέπουμε αλλοδαπούς μικροπωλητές ανενόχλητοι με προκλητική συμπεριφορά να απλώνουν τα σεντόνια με τα λαθραία εισαγόμενα εμπορεύματα ( cd, γυναικείες τσάντες, πορτοφόλια, οπτικά, παπούτσια κ.τ.λ) έξω από επιχειρήσεις οι οποίες πληρώνουν ενοίκιο, μισθούς, ΔΕΚΟ, φόρους, εισφορές, δημοτικά τέλη, προκαλώντας έτσι αθέμιτο ανταγωνισμό στα καταστήματα.


Η κατάσταση αυτή προκαλεί την δυσαρέσκεια του εμπορικού κόσμου, καθώς δεν φτάνει που βλέπουν τον τζίρο τους ολοένα να μειώνεται λόγω της οικονομικής κρίσης, υφίστανται και τον ανταγωνισμό από τους παράνομους μικροπωλητές που δεν πληρώνουν απολύτως τίποτα.

Είναι επιτακτική η ανάγκη ουσιαστικής παρέμβασης των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών προκείμενου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, επιτέλους πρέπει να μπει ένα STOP στους παράνομους μικροπωλητές και να στηριχθούν οι τοπικές επιχειρήσεις της Πάτρας που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα εν καιρώ μνημονίου και οικονομικής ύφεσης..

Η Αγορά της Πάτρας μας έχει ανάγκη! Στηρίζουμε όλοι την τοπική αγορά!



                                                                                 Γιώργος Δρακούλης

Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου