Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΟΝΝΕΔ: «Ώρα της Γής»




«Η ώρα της Γής» ξεκίνησε ως μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ για να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μια ώρα. Η ενέργεια αυτή σύντομα μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως. Στόχος της εκστρατείας είναι η μαζική συμμετοχή κατοίκων από περιοχές όλου του πλανήτη οι οποίοι για μία ώρα κλείνουν τα φώτα και ταυτόχρονα εξοικονομούν ενέργεια σαν απόδειξη ότι όλοι μαζί είναι δυνατόν να δράσουν ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή.

Στην Ελλάδα «Η ώρα της Γής» διοργανώνεται τα τελευταία 3 χρόνια από την WWF Hellas και ο σκοπός της είναι κυρίως συμβολικός (αν και τα στοιχεία από τις προηγούμενες συμμετοχές έδειξαν πως η εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διάρκεια «Της Ώρας της Γής» αντιστοιχεί σε μία διόλου ευκαταφρόνητη ποσότητα CO2). Στόχος της φετινής καμπάνιας της WWF Hellas είναι να ξεπεραστεί η μία ώρα και να δεσμευτεί - ο καθένας προσωπικά - σε μία δράση εξοικονόμησης ενέργειας που θα γίνει βίωμα για όλον τον χρόνο.

Η ΟΝΝΕΔ συμμετέχει, το Σάββατο 26 Μαρτίου 20:30-21:30, στην «Ώρα της Γής» με σκοπό να δηλώσει έμπρακτα την ευαισθητοποίησή της σε θέματα που αφορούν το φυσικό Περιβάλλον, την Κλιματική Αλλαγή και την εξοικονόμηση ενέργειας. Στα πλαίσια, λοιπόν, της καμπάνιας της WWF Hellas δημιουργήθηκε η σελίδα της ΟΝΝΕΔ στην «Ώρα της Γής» (www.wwf.gr/earthhour/onned) μέσω της οποίας κάθε μέλος της Οργάνωσής μας δηλώνει τη συμμετοχή του σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την κλιματική αλλαγή και ταυτόχρονα στην ανάδειξη της ΟΝΝΕΔ ως το μαζικότερο συμμετέχοντα φορέα.
Μόλις πατήσετε πάνω στο link www.wwf.gr/earthhour/onned εμφανίζεται στο δεξιό μέρος της οθόνης μια φόρμα συμμετοχή.

undefined
Συμπληρώνοντας τα στοιχεία που απαιτούνται η συμμετοχή μας προσμετράται στο σύνολο των συμμετοχών του φορέα μας (της ΟΝΝΕΔ) και καθιστούμε την Οργάνωσή μας την πρώτη πολιτική νεολαία της χώρας μας που συμμετέχει ενεργά σε μία παγκόσμια δράση.

Ταυτόχρονα με την δική μας συμμετοχή παροτρύνουμε και τους γύρω μας να εγγραφούν στη δράση και να συμπορευθούν με την ΟΝΝΕΔ ώστε να αποδείξουμε ότι πέρα από γεωπολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διαφορές, παραμένουμε πολίτες ενός κοινού τόπου. Του πλανήτη Γη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου