Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αργολίδας: ''Είναι ανάγκη να επιστρέψουν οι νέοι στην πολιτική''

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ δεν είναι επιλογή, η πολιτική είναι δικαίωμα και υποχρέωση. Ένα από τα βασικότερα προβλήματα της σύγχρονης δημοκρατίας είναι η σύγχυση του πολίτη, όσον αφορά τη θεσμική του υπόσταση.Η δημοκρατία αποτελεί κατάκτηση για τον άνθρωπο, καθώς διασφαλίζει ένα πλήρες πλαίσιο δικαιωμάτων. 
Επειδή όμως τίποτα στη ζωή αυτή δεν χαρίζεται, το τίμημα που καλείται να πληρώσει ο πολίτης συνίσταται σε ένα άλλο πλαίσιο, υποχρεώσεων αυτή τη φορά, το οποίο διασφαλίζει τη λειτουργία του πολιτεύματος.Ο πολίτης οφείλει να συμμετέχει στις πολιτικές διεργασίες μέσω θεσμικών φορέων και διαδικασιών, ειδάλλως το πολίτευμα κινδυνεύει να καταστεί εν τοις πράγμασι ολιγαρχία, όπου την εξουσία νέμεται μια μικρή ομάδα ''προθύμων'', οι οποίοι για ίδιον όφελος αφιερώνονται στον δημόσιο βίο.
Οι υπόλοιποι πολίτες αφοσιώνονται μακάριοι στην ιδιώτευση, ασχολούμενοι με τον πλουτισμό ή άλλες ασχολίες. Προς την κατεύθυνση αυτή λειτουργούν ορισμένα συστημικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία έχουν θέσει στόχο τους να κρατήσουν τους νέους, το πλέον δυναμικό και απρόβλεπτο τμήμα της κοινωνίας, μακριά από την πολιτική. Δυστυχώς είναι άξιος ο μισθός τους, μια και οι περισσότεροι νέοι λοιδορούν την πολιτική και υποπτεύονται όλους όσοι προσπαθούμε να αρθούμε στο ύψος των υποχρεώσεών μας ως πολίτες. Η ΟΝΝΕΔ Αργολίδας δίνει μάχη να επαναφέρει τους νέους στην πολιτική, στο σπίτι τους, στον φυσικό τους χώρο. 
Η μάχη αυτή προοδευτικά δείχνει να κερδίζεται, γιατί η κατάσταση της χώρας αποδεικνύει περίτρανα τη χρεοκοπία του προτύπου, που περιγράφηκε παραπάνω και γιατί η οργάνωσή μας αποδεικνύει ότι οικοδομούμε μια νέα συλλογικότητα.


* Το άρθρο του Ιωάννη Μπούνου, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου