Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Στα 217,4 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι συνολικές ζημιές στην Ιαπωνία


Στα 25 τρισεκατομμύρια γεν (217,4 δισεκατομμύρια ευρώ) υπολογίζονται οι συνολικές ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, που αφορούν ζημιές σε
δρόμους, κατοικίες, εργοστάσια και άλλες υποδομές δήλωσε ο Φουμιχίρα Νισιζάκι, επικεφαλής των μακροοικονομικών αναλύσεων του υπουργικού συμβουλίου .
Οι επιπτώσεις από τις προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος είναι πιθανό να αποδειχτούν ιδιαίτερα σημαντικές.
Οι εκτιμήσεις μας δεν λαμβάνουν υπ'όψιν τις επιπτώσεις από το πυρηνικό ατύχημα, συμπεριλαμβανομένων και των φημών που σχετίζονται με τη διαρροή ραδιενέργειας τόνισε ο Φουμιχίρα Νισιζάκι, και υπογράμμισε την αβεβαιότητα που υπάρχει για το πώς η κυβέρνηση και ο ιδιωτικός τομέας στην Ιαπωνία θα αντιδράσουν στην αντιμετώπιση των ζημιών.
Στο παραπάνω ποσό επίσης δεν συμπεριλαμβάνεται η χαμένη οικονομική δραστηριότητα από τις διακοπές ρεύματος και το κόστος των ζημιών στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, καθώς και οι επιπτώσεις των διακυμάνσεων στις χρηματαγορές.
Οι ιαπωνικές τράπεζες δεσμεύτηκαν να χορηγήσουν δάνεια ύψους δύο τρισεκατομμυρίων γεν (17,4 δισεκατομμύρια ευρώ) στην ηλεκτρική εταιρία TEPCO για την χρηματοδότηση των επισκευών στα εργοστάσια που καταστράφηκαν από τον σεισμό και το τσουνάμι και την διάλυση του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα.
Όπως μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων η TEPCO ζήτησε τα δάνεια αυτά για να μπορέσει να επιταχύνει τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών σε αρκετούς θερμοηλεκτρικούς σταθμούς στη βόρειο-ανατολική Ιαπωνία και στην περιοχή του Τόκιο.
Επίσης, η εταιρία χρειάζεται τα κεφάλαια αυτά για την απενεργοποίηση της εγκατάστασης της Φουκουσίμα που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου