Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

Κοροϊδεύει την Κ.Ο., την κυβέρνηση, τον Α.Σαμαρά και ... επιβιώνει!Αν συμμετείχε στην κυβέρνηση και στην Κ.Ο. ο Ιονέσκο με το «Θέατρο του Παραλόγου» θα είχε «σκίσει το πτυχίο του»: Ένας πρωθυπουργός υπό παραίτηση, ζητεί ψήφο εμπιστοσύνης για να … παραιτηθεί μετά, αλλά όχι ... αμέσως μετά, αλλά αφού ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση και αφού προετοιμαστεί η … διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ. Και όλα αυτά τοποθετούνται για τον … Μάρτιο! Όπου βέβαια κανείς δεν τον δεσμεύει ούτε τότε να παραιτηθεί! 
Έχει αρχίσει και θυμίζει επικίνδυνα την οικογένεια των δικτατόρων της Αϊτής, με την πατέρα της οποίας μάλιστα έχει κατά το ήμισυ το ίδιο όνομα: Τον Papadoc! Αλλά πλέον μοιάζει πολύ και στον νυν πρόεδρο της Υεμένης, ο οποίος έχεια παραιτηθεί συνολικά … 16 (!) φορές τα τελευταία δύο χρόνια (μέχρι και το προεδρικό μέγαρο βομβάρδισε η αντιπολίτευση για να ξεκουμπιστεί), αλλά ακόμα παραμένει πρόεδρος! 
Στο Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι οι Παπανδρέου θεωρούν το κόμμα ιδιοκτησία τους, ότι κανένας Παπανδρέου, ποτέ δεν παραιτήθηκε (θυμόμαστε και το Πεντελικό το 1990) και απέρχονται από την ζωή αυτή μόνο πρωθυπουργοί ή πρόεδροι! Η καθεστωτική αντίληψη είναι τρόπος ζωής. Απλά πράγματα. 
Είναι πραγματικά γελοίο να «τα γυρίζει» μεταξύ υπουργικού συμβουλίου και Κ.Ο. του κόμματός του, άλλα να λέει στην πρωτολογία του στην Βουλή και άλλα να λέει στην δευτερολογία του και να περιμένουν να τηρήσει τον λόγο του για τον ... Μάρτιο! 
Όπου είπε ότι «Δεν με ενδιαφέρει να επανεκλεγώ μ' ενδιαφέρει να σώσουμε την πατρίδα. Να το ξέρει ο κόσμος» με τα λόγια αυτά ο πρωθυπουργός μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής δήλωσε ξεκάθαρα ότι είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον κ. Αντώνη Σαμαρά για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, αρκεί όμως «να εγκριθεί η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου και εκταμιευτεί η 6η δόση»!
Και μάλιστα περιέγραψε την πρότασή του λέγοντας ότι «Εδώ δεν παίζουμε- να εξασφαλίσουμε δανειακή σύμβαση και μετά να πάμε σε εκλογές. Όμως αν έπεφτε σήμερα η κυβέρνηση θα είχαμε παρατεταμένη ακυβερνησία που θα έριχνε την χώρα στο κενό.  Δεν μπορούμε σε αυτή την περίοδο να αφήσουμε κενό εξουσίας. Να το κάνουμε σωστά χωρίς κινδύνους για την χώρα».
Και αυτόν υπάρχουν κάποιοι που τον θεωρούν αξιόπιστο και μάλιστα βουλευτές που χθες έλεγαν ότι δεν θα του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, όπως η ιέρεια του ΔΝΤ στην Ελλάδα η βουλευτής Έλενα Παναρίτη, σήμερα, λέει ότι θα τον … ψηφίσει αφού βέβαια απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για το δημοψήφισμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση των βουλευτών που στηρίζουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο διατυπώθηκε ένα διπλό αίτημα: προς τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί εντός 7 ημερών και προς τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Συγκεκριμένα, βουλευτές όπως η Εύα Καϊλή, η Σούλα Μερεντίτη, η Τόνια Αντωνίου, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Κώστας Καρτάλης, ο Νάσος Αλευράς και ο Δημήτρης Λιντζέρης συμφώνησαν ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση «αν» ο πρωθυπουργός δεσμευτεί πως θα ξεκινήσει άμεσα τις διαπραγματεύσεις για τη νέα κυβέρνηση και ότι θα τις ολοκληρώσει την ερχόμενη εβδομάδα. «Αλλιώς» θα αρχίσουν τις ανεξαρτητοποιήσεις.
Σε ό,τι αφορά στη γραμμή του Ευάγγελου Βενιζέλου που ταπεινώθηκε χθες από τον Γιώργο Παπανδρέου δύο φορές, είναι καθαρή υπέρ Παπανδρέου θεωρώντας ότι σε τυχόν εκλογή από την Κ.Ο. θα πρέπει να τα έχει καλά με τους 100 βουλευτές που στηρίζουν τον Γ.Παπανδρέου. Έτσι λέει: «Δώστε ψήφο εμπιστοσύνης για να δυναμώσει η κυβέρνηση και να προχωρήσει στη … μεταβατική κυβέρνηση τον Μάρτιο»!
Πρόβλεψη: Απόψε μόνο από ελεύθερους σκοπευτές θα κινδυνέψει η κυβέρνηση Παπανδρέου που για άλλη μια φορά θα επιβιώσει. Εν μέρει χάριν της σπουδής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποδεχθεί χθες την δανειακή σύμβαση.
Μια απόφαση του Α.Σαμαρά που σηκώνει πολύ κουβέντα, όχι πλέον γιατί βιάστηκε να το ανακοινώσει, αλλά γι’αυτό καθ’αυτό το περιεχόμενό της…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου