Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ»


Πάτρα 04 Νοεμβρίου 2011

Καθυστέρηση ή πάγωμα της δανειοδότησης θα οδηγήσει την χώρα σε άτακτη χρεοκοπία.
Σε αλληλοδιάδοχες συνεντεύξεις που παραχώρησε  σήμερα το πρωί προς τους δημοσιογράφους :  Κ. Μάγνη, Κ. Φλαμή, Γ. Καρβουνιάρη, Ν. Γιαπρακά, και Χρ. Ρουμελιώτη, ο Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:
«Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται. Και η κατάσταση χειροτερεύει, με τον Γιώργο Παπανδρέου να παριστάνει ότι δεν «βλέπει, δεν ακούει, δεν καταλαβαίνει»!


Ούτε λέξη για παραίτηση, ούτε κουβέντα για αυτό  που όλοι ζητούν και δεν είναι άλλο από την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη των εκλογών.
Με την απόσυρση του δημοψηφίσματος, ο λαός -παρά την «σοφία» του σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό- δεν θα πάρει τον λόγο .
Αντιθέτως, ο πρώτος λόγος παραμένει στον Γιώργο Παπανδρέου. Συνεπώς το «θρίλερ» θα συνεχιστεί. Σε κάθε περίπτωση η καθυστέρηση ή το πάγωμα της δανειοδότησης της Ελλάδος από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. θα οδηγήσει την χώρα σε άτακτη χρεοκοπία, καθώς  η έξοδος στις αγορές θεωρείται αδιανόητη.
Χαρακτηριστική εικόνα του προβλήματος δίνουν τα στοιχεία για τις λήξεις ομολόγων και εντόκων γραμματίων. Για παράδειγμα, σε οριακό σημείο θα βρεθεί η ρευστότητα του Δημοσίου το προσεχές διάστημα και εάν εκταμιευτεί εγκαίρως η 6η δόση του δανείου θα είναι πρακτικά αδύνατη  η αποπληρωμή ομολόγων και εντόκων γραμματίων με συνολική αξία πάνω από 10 δις. ευρώ που λήγουν έως το τέλος του 2011».
Ο Αχαιός Βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος κατήγγειλε: «Ο Πρωθυπουργός με τους νέους τακτικισμούς δεν επιθυμεί ουσιαστική διέξοδο από την πολιτική κρίση. Υποσκάπτει ακόμα και την υπέρβαση που έκανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. λέγοντας «ναι» στη νέα δανειακή σύμβαση.  Δυστυχώς αλλά η νέα δανειακή σύμβαση έχει γίνει αναπόφευκτη και πρέπει να διασφαλιστεί. Πρέπει να πάψει να αποτελεί «εκκρεμότητα» για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Και όσον αφορά την έκτη δόση πρέπει να ξεμπλοκάρει το ταχύτερο».
Ο Νίκος Νικολόπουλος ακόμα απάντησε πως : «Τίποτα από όλα αυτά δεν «κατάλαβε» ο Πρωθυπουργός;
Αντίθετα, προσπάθησε για μια ακόμη φορά να παραποιήσει την πραγματικότητα και εκμεταλλευόμενος την ξεκάθαρη πρόταση του Αντώνη Σαμαρά-για μεταβατική κυβέρνηση η οποία θα διασφαλίσει την 6η δόση και την δανειακή σύμβαση της 26ης Οκτωβρίου, οδηγώντας αμέσως μετά τη χώρα σε εκλογές-έκανε λόγο για…. «συναίνεση» και «συγκυβέρνηση» με…τον ίδιο Πρωθυπουργό! Δεν είπε ούτε ψιθυριστά ότι έχει στόχο να παραχωρήσει την θέση του».
Και εμφαντικά τόνισε: «’’Εκτός τόπου και χρόνου βρίσκεται ο Γ. Παπανδρέου’’» όπως είπαν, η Βάσω Παπανδρέου και οι άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή παραμένει γαντζωμένος στην εξουσία;
Η λύση, στη μεγάλη τραγωδία είναι μια: Οι 152 της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ να αποδείξουν πως δεν θα είναι αυτοί που θα δώσουν δικαίωμα για άλλους ελιγμούς σε έναν Πρωθυπουργό που αδιαφορεί για την Ελλάδα και νοιάζεται μόνο για…την «πάρτη» του και μένει «κολλημένος» στην καρέκλα του, παίζοντας στα «ζάρια» τον λαό και την χώρα, προκειμένου να κερδίσει λίγο χρόνο ακόμη στην εξουσία.!
Ακόμα και εάν δυναμιτίζει την προοπτική της Ελλάδας» και επέμενε πως: «Το αίτημα για άμεση διεξαγωγή εκλογών είναι αδιαπραγμάτευτο από την πλευρά μας αλλά και από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου