Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Oι αντιφάσεις της ιστορίας

Με καθυστέρηση σαράντα λεπτών έφτασε στη Βουλή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η είδηση της άφιξης του Γερμανού δημιούργησε πανικό στους άντρες ασφαλείας της Βουλής, που επιχειρησιακά έκαναν σαν να είχαν να αντιμετωπίσουν το γεγονός του… αιώνα!

Είχε ήδη δοθεί το σήμα ότι σε πέντε λεπτά η λιμουζίνα με την Γερμανική σημαία και την κουστωδία του νεαρού υπουργού θα μπει στο χώρο του Κοινοβουλίου. Εκείνη όμως την ώρα, αντ’ αυτού, χτύπησε ως δια μαγείας ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού του αυτοκινήτου που τον έφερε στη Βουλή, κατέβηκε και άρχισε να ανεβαίνει αργά και σταθερά τα σκαλιά του «ναού της Δημοκρατίας».

«Τι ζητάτε σήμερα εδώ;» του είπε αστειευόμενος ένας δημοσιογράφος, πατώντας πάνω στις γραμμές ιστορίας του αγωνιστή της αντίστασης.

«Εγώ τι ζητάω εδώ;» απάντησε εκείνος, δήθεν έκπληκτος, δίνοντας εμμέσως πλην σαφώς και την απάντηση για τις τσιριμόνιες που γίνονταν στο χώρο με αφορμή τον ερχομό του Γερμανού.

«Πάω στο γιατρό» διευκρίνισε με χαμόγελο ο Μανώλης Γλέζος, συνεχίζοντας την πορεία του.

Ένας μόνο από όλο εκείνο τον συρφετό άφησε το πηγαδάκι και πήγε να τον χαιρετήσει. Οι υπόλοιποι περίμεναν τον Γερμανό υπουργό! 
 
Πηγή: zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου