Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: ΟΥΣΤ ΡΕ ΒΥΣΜΑΤΑ! Προτάσεις ΟΝΝΕΔ για την Υποχρεωτικ​ή Στρατιωτικ​ή Θητεία


ΟΝΝΕΔ-ΝΔ-Π.ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ-Α.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΛΑΟΣ  δουλεύουνε ΜΑΖΙ!
Σύμφωνα  με το ενημερωτικό δελτίο, «Ολοκληρώθηκε η  παρουσίαση των προτάσεων της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας για την  αναδιάρθρωση της στρατιωτικής θητείας. Η παρουσίαση που έγινε στον ακριτικό  Έβρο, περιείχε δέσμη προτάσεων που αφορούν σε διαρθρωτικές αλλαγές της  υπάρχουσας θητείας, καθώς θεωρούμε πως το υφιστάμενο σύστημα στράτευσης είναι  παρωχημένο».

Θα  επιχειρήσουμε να σχολιάσουμε γραμμή προς γραμμή όχι μόνο τις προτάσεις αυτές,  που αποτελούν πλήρη αντιγραφή των αντιδραστικών σχεδίων της κυβέρνησης του  ΠΑΣΟΚ και επαναφορά όλων των αυταρχικών επιλογών της ΝΔ στην προηγούμενη  κυβερνητική θητεία της, αλλά και το προπαγανδιστικό στήσιμο από την ΟΝΝΕΔ που  θεωρεί ότι η Μαμά-Παράταξη της ΝΔ πλησιάζει την εξουσία.
Και έχει ιδιαίτερη σημασία να διαπιστώσουμε την ξεχωριστή  υποκρισία που διέπει την ΟΝΝΕΔ, τα μέλη της οποίας ποτέ ως στρατιώτες δεν  είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τον Έβρο να διαλέγουν από εκεί να  διαφημίσουν τις προτάσεις τους.
Ποιος ξεχνά τη διακυβέρνηση της ΝΔ στον τομέα των Ενόπλων  Δυνάμεων με το όργιο των χιλιάδων Μετατάξεων των γαλάζιων παιδιών από τον  Στρατό Ξηράς στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία. Ποιος ξεχνά τον  ΟΝΝΕΔΙΤΗ φαντάρο, που σε γειτονικό γραφείο με του ΥΕΘΑ Β.Μεϊμαράκη, κατέγραφε  σε φορητό υπολογιστή τις απαιτήσεις των νέων της ΝΔ και τις προωθούμε προς  ικανοποίηση στον υπουργό του. Ποιος ξεχνά τις προκλητικές εξυπηρετήσεις στους  γόνους πλουσίων οικογενειών και στα «αστέρια» του laif style ή τον νεοσύλλεκτο  ναύτη-συγγενή της υπουργού Εξωτερικών Ντ.Μπακογιάννη, που κοιμόταν στα  ιατρεία του ΚΕΝ Πόρου γιατί δε μπορούσε να συνυπάρξει με την πλέμπα. Ποιος  ξεχνά ότι επί υπουργίας Β.Μεϊμαράκη-Μιχαλολιάκου στο Πεντάγωνο μετρούσαμε μία  (1) απόπειρα αυτοκτονίας φαντάρου ή στελέχους κάθε δεκαπέντε (15) μέρες, ενώ  οι ευνοϊκές μεταθέσεις των γαλάζιων παιδιών γίνονταν και με κριτήριο την  εξασφάλιση ψήφων στα συγκεκριμένα στελέχη της ΝΔ. Ποιος ξεχνά ότι ο επίσης  πρώην ΥΕΘΑ Σπ.Σπηλιωτόπουλος συνέχισε τα αμαρτωλά εξοπλιστικά προγράμματα του  ΠΑΣΟΚ, πολλαπλασίασε τις άχρηστες μονάδες και Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων  (επιπλέον λόγο για να απογειωθούν τα ελλείμματα) ικανοποιώντας τα τοπικά  οικονομικά συμφέροντα και τις ανάγκες του συστήματος πελατειακών σχέσεων της  ΝΔ (εξάλλου και σήμερα ο υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας της ΝΔ, Τζήμας, αντιδρά  σε κάθε πρόταση κλεισίματος μονάδων που δεν ικανοποιούν καμιά ανάγκη ανάλογα  τις ανάγκες της ΝΔ σε ψήφους).
Φυσικά, κανένας δεν τα ξέχασε. Και πολύ περισσότερο εμείς που  εισπράξαμε το χώσιμο των συναδέλφων φαντάρων, το πόνο δεκάδων οικογενειών που  είδαν τον στρατό να τους δολοφονεί τα παιδιά! Έχοντας επομένως αυτά κατά νου  στεκόμαστε απέναντι στις προτάσεις της ΟΝΝΕΔ για την Υποχρεωτική Στρατιωτική  Θητεία. Αρχίζουμε λοιπόν:
ΔΕΣΜΗ  ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ  ΘΗΤΕΙΑΣ:
Η δέσμη των προτάσεων αυτών, η οποία αποτελεί προϊόν έρευνας και  διαβούλευσης με νέους που εκπληρώνουν ή έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους  θητεία, αλλά και στελέχη του ελληνικού στρατού, εκτείνεται σε πέντε άξονες :
1. Επανεξέταση χρονικού σημείου εκπλήρωσης της στρατιωτικής  θητείας
2. Ποιοτική αναβάθμιση του περιεχομένου της
3. Ενίσχυση κοινωνικών κριτηρίων και αισθήματος δικαιοσύνης
4. Ενίσχυση σωμάτων με επιτελικό ρόλο – υψηλό βαθμό  ευθύνης
5. Λειτουργικότητα & υγιεινή στρατιωτικών χώρων
Ως προς τον πρώτο άξονα, η ΟΝΝΕΔ προτείνει :
εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας έως και το 26ο έτος της  ηλικίας, με ταυτόχρονα κίνητρα για κατάταξη στο στράτευμα πριν την ένταξη  στην 3βάθμια εκπαίδευση. Προκειμένου να καταστεί ιδιαίτερα ελκυστική η  δεύτερη προοπτική, προτείνεται μειωμένη θητεία κατά (1) ένα μήνα – από την  κανονική – για όσους την επιλέγουν ή εναλλακτικά – και όχι σωρευτικά με  τη μείωση της θητείας –η εκπλήρωση του ημίσεως της θητείας πλησίον του  τόπου κατοικίας ή αυξημένος – συγκριτικά με τον κανονικό – αριθμός  αδειών. Διατήρηση της διάρκειας της θητείας στα ίδια με τα σημερινά επίπεδα,  δεδομένου ότι με τη μείωση του μέσου όρου ηλικίας των στρατευσίμων μέσω της  ως άνω πρότασης, αλλά και τον περιορισμό του ποσοστού αναβολών και του  ποσοστού ανυποταξίας, ο ετήσιος αριθμός των Εφέδρων εκτιμάται ότι θα  ενισχυθεί αισθητά.
Η ΝΔ, έχοντας ψηφίσει μαζί με το ΛΑΟΣ τον νόμο του ΠΑΣΟΚ που  μετέτρεψε τα δημόσια πανεπιστήμια σε κάτεργα απόκτησης ειδίκευσης, σε  παραμάγαζα των εταιρειών, καταργώντας το Πανεπιστημιακό Άσυλο και  εξοβελίζοντας το δωρεάν δημόσιο χαρακτήρα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,  έρχεται να προσαρμόσει τη θητεία στην νέα πραγματικότητα. Ακολουθώντας η  ΟΝΝΕΔ σαν σκυλάκι τις  επιλογές της ΝΔ, μετατρέπεται σε σκυλάκι του καναπέ  του Π.Μπεγλίτη. Στόχος ο περιορισμός των Αναβολών.
Ήδη ο ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης έχει ξεκαθαρίσει ότι ο νόμος της  Α.Διαμαντοπούλου προσφέρει τη δυνατότητα για περιορισμό των Αναβολών. Θέλουν  να θέσουν όριο τα 23-24 έτη για την απόκτηση του πτυχίου, με σχέδιο να  αποτελεί τον πρώτο κύκλο σπουδών, να μεσολαβεί η στρατιωτική θητεία και να  έπεται το μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό. Πλήρη διάλυση δηλαδή της  εκπαιδευτικής πορείας ενός νέου ανθρώπου, στην οποία η ΟΝΝΕΔ απαντά θετικά.  Δεν υπερασπίζεται μάλιστα ούτε το νόμο Γιαννάκου που έθετε όριο τα 27-28  χρόνια για Αναβολή.
Επίσης, η ΟΝΝΕΔ επιστρέφει με τις «πολύ φρέσκιες ιδέες» περί  Στράτευσης στα 18. Πρόκειται για βασική επιλογή των καθεστωτικών  κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη που επιθυμούν την όσο πιο γρήγορη κατάταξη  της νεολαίας στον στρατό, ώστε οι νέοι χωρίς κοινωνικές εμπειρίες και  παραστάσεις κινήματος να συντριβούν ψυχικά και πολιτικά από την  Πειθαρχία-Ιεραρχία-Στρατωνισμό, να είναι δια βίου στρατιωτάκια ακούνητα και  αμίλητα στις απαιτήσεις του εργοδότη και της εκάστοτε κυβέρνησης.
Θυμίζουμε ότι το  ζήτημα της Στράτευσης στα 18 είχε προκαλέσει  μεγάλες αντιδράσεις και μάλιστα φαντάροι με στολή είχαν δώσει συνέντευξη  τύπου εναντιωμένοι στο συγκεκριμένο μέτρο και επιθυμώντας να μεταφέρουν την  Άρνηση των Φαντάρων αλλά και όλης της νεολαίας.
Όμως η Στράτευση στα 18 έχει γίνει σε ένα ποσοστό πράξη. Τα  δεκάδες χιλιάδες παιδιά που παρατούν το σχολείο και ανατροφοδοτούν  τον  σύγχρονο Αναλφαβητισμό, οι δεκάδες χιλιάδες επιπλέον μαθητές που  αποκλείστηκαν φέτος από τα ΑΕΙ-ΤΕΙ με απόφαση της υπουργού Α.Διαμαντοπούλου  και φυσικά δεν έχουν τα χρήματα να σπουδάσουν σε κολέγιο ή στο εξωτερικό,  Υποχρεώνονται να Καταταχθούν στα 18 τους χρόνια.
Με τις προτάσεις επομένως αυτές η ΟΝΝΕΔ όχι μόνο δεν εκπροσωπεί  τα συμφέροντα της νεολαίας, αλλά επιδιώκει την υπεράσπιση των ταξικών φραγμών  και των κοινωνικών ανισοτήτων που η πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ εντείνει με ακραίο  τρόπο. Παράλληλα, ενώ στα περισσότερα κράτη συζητούν και αποφασίζουν την  κατάργηση της Υποχρεωτικής Στράτευσης, η ΟΝΝΕΔ οραματίζεται την ακόμη  μεγαλύτερη εκμετάλλευση της νεολαίας διαμέσου της Υποχρεωτικής Στράτευσης που  την καθιστά άμισθο δούλο και αναλώσιμο της Πρώτης Γραμμής.
Με βάση το 2ο άξονα, κρίνεται απαραίτητη η εντατικοποίηση της  κλασσικής στρατιωτικής εκπαίδευσης, με ταυτόχρονη εισαγωγή προγραμμάτων  ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα, όπως η υποχρεωτική εκπαίδευση για καταστάσεις  εκτάκτου ανάγκης, η καθιέρωση ωρών «διδασκαλίας» για πρώτες βοήθειες σε όλους  τους στρατεύσιμους, η καταπολέμηση του αναλφαβητισμού μέσω της σύστασης και  λειτουργίας ειδικών ομάδων, αλλά και η διδασκαλία βασικών προγραμμάτων  πληροφορικής άνευ κόστους ή έναντι συμβολικού αντιτίμου. στενότερη σύνδεση με  αγορά εργασίας, (επέκταση του θεσμού των ΚΕΚ σε όλα τα Κέντρα Εκπαίδευσης  Νεοσυλλέκτων, σύσταση και λειτουργία παραρτημάτων τους σε Μονάδες, όπου  υπάρχει σχετική υποδομή, δυνατότητα μετατροπής των διπλωμάτων οδήγησης  οχημάτων, σκαφών, καθώς και χειρισμού μηχανημάτων έργων σε αντίστοιχα  πολιτικού τύπου, χωρίς οικονομική επιβάρυνση).
Η ΟΝΝΕΔ ξεθάβει όλα τα σχέδια αντιδραστικής αναδιάρθρωσης των  Ενόπλων Δυνάμεων που επεξεργάζονται από τη δεκαετία του 90’ οι  κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και φαίνεται να αποστηθίζει όλες τις φιλοπόλεμες  προτάσεις των συντηρητικών Ενώσεων Αποστράτων και των φασιστικών  Λεσχών  Εφέδρων που απαιτούν τη μετατροπή της χώρας σε Ισραήλ των Βαλκανίων.  Αφομοιώνουν τις προτάσεις τους για καλύτερη και σκληρότερη στρατιωτική  εκπαίδευση και μετατροπή του πολίτη σε πολεμιστή, είτε την περίοδο της  θητείας, είτε στις ασκήσεις επιστράτων.
Αλήθεια, που διαφέρουν όλα αυτά από τους σχεδιασμούς του ΥΕΘΑ  Π.Μπεγλίτη. Πως συνδυάζονται όλα αυτά με την απαίτηση των λαών για ειρήνη;
Από την άλλη μεριά όλες οι παρακάτω  προτάσεις αποδεικνύουν την  υποκρισία και το λαϊκισμό των ΟΝΝΕδιτών. Αφενός θέλουν τη μετατροπή των  φαντάρων σε άμισθους δούλους ενταγμένους στην Πολιτική Προστασία να σβήνουν  φωτιές, να ανοίγουν παγωμένους δρόμους κλπ. καλύπτοντας θέσεις εργασίας, από  την άλλη μεριά μιλούν για ΚΕΚ επιμόρφωσης στις μονάδες και σύνδεση με την  αγορά εργασίας.
Κύριοι, είστε πολιτικοί απατεώνες. Τα ΚΕΚ ήταν απόφαση όλων των  τελευταίων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Γιατί δεν λειτούργησαν; Πως είναι δυνατόν να  βρεθεί χρόνος για εκπαίδευση όταν ο κάθε συνάδελφος φαντάρος τρέχει  ακατάπαυστα σε εργασία-εκπαίδευση-σκοπιά-αγγαρεία. Όταν η επάνδρωση πολλών  μονάδων είναι στο 30-40% γιατί υπάρχουν εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα που  εξυπηρετούν τις ανάγκες βαθμολογικής εξέλιξης του απίστευτα μεγάλου αριθμού  ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών. Όταν 6000 στρατιώτες, για ένα ολόκληρο  εξάμηνο, μετατρέπονται σε υπηρέτες των αξιωματικών στις Στρατιωτικές  Κατασκηνώσεις. Όταν υπάρχουν χιλιάδες μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων σε 15 χώρες  του εξωτερικού στο πλαίσιο βάρβαρων επεμβάσεων των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Όταν τα  βύσματα της νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΟΝΝΕΔ έχουν στήσει ολόκληρη βιομηχανία για  να χαρακτηρίζουν την σωματική τους ικανότητα σε Ι3-Ι4 οι γιατροί με τα  φακελάκια και να επιτυγχάνουν μετάθεση στο Πεντάγωνο ή σε μονάδες δίπλα στο  σπίτι τους.
Αποκαλύπτεται ότι τα μέλη και στελέχη της ΟΝΝΕΔ-ΔΑΠ βλέπουν την  πραγματικότητα μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς των πολιτικών και ταξικών  τους συμφερόντων.
Δε μπορείτε κύριοι να μας εμπαίζεται. Η πολιτική των κυβερνήσεων  ΠΑΣΟΚ-ΝΔ  έφτασε την ανεργία των νέων ανθρώπων στο 50% και συνολικά την  εκτοξεύει στο 25% και εσείς μας μιλάτε για σύνδεση των μονάδων με την αγορά  εργασίας! Πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες γιατί έτσι βολεύει τον  πολιτικό σας καιροσκοπισμό διεκδικώντας την εξουσία για να συνεχίσετε το  σκληρό ταξικό έργο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.
Στον τρίτο άξονα προβλέπεται μεταξύ άλλων η αναθεώρηση του  συστήματος αποσπάσεων που αποτελεί με την παρούσα μορφή «αχίλλειο πτέρνα», ενίσχυση της προστασίας  των στρατευμένων μισθωτών, κατοχύρωση του ευεργετήματος της μετάθεσης για τους οπλίτες που  υπηρετούν σε απόσταση μικρότερη των 20 χλμ. από τα ελληνοτουρκικά,  ελληνοαλβανικά, ελληνοσκοπιανά και ελληνοβουλγαρικά σύνορα, θεσμοθέτηση του  Συνηγόρου του Οπλίτη, σύσταση ειδικής ανεξάρτητης αρχής, στην οποία θα ανατεθεί η  απονομή των ειδικοτήτων και ο καθορισμός των μεταθέσεων στις στρατιωτικές  μονάδες, ενσωμάτωση της  ιδιαιτέρως δυσμενούς οικονομικής κατάστασης της οικογένειας του οπλίτη με  βάση συγκεκριμένα τεκμήρια ως κριτηρίου για την κατ’ εξαίρεση μετάθεση.
Οι προτάσεις σας για μια ακόμη φορά επικροτούν και ενισχύουν τις  ταξικές ανισότητες. Έχοντας μετατρέψει την Τριτοβάθμια εκπαίδευση προσδοκία  μιας μειοψηφίας των μικροαστικών και κυρίως των μεσαίων-ανώτερων στρωμάτων,  ουσιαστικά μεταφέρεται αυτή την κοινωνική κατηγοριοποίηση και μέσα στον  στρατό. Στην λάντζα, στην σκοπιά και στην Πρώτη Γραμμή τα αμόρφωτα φτωχόπαιδα  των εργατικών και αγροτικών οικογενειών, στα γραφεία και στα Επιτελεία τα  κομματόσκυλα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τα πλουσιόπαιδα! Για μια ακόμη φορά να  γινόμαστε εμείς κρέας στα κανόνια για τα δικά σας οικονομικά συμφέροντα. Τι  πρωτότυπο. Τώρα καθορισμένο και από Ειδική Ανεξάρτητη (διορισμένη από την  κυβέρνηση, για τόση ανεξαρτησία μιλάμε) Αρχή απονομής ειδικοτήτων και καθορισμού  μεταθέσεων….
Κύριοι της ΟΝΝΕΔ δε θέλουμε άλλους διορισμένους από τις  κυβερνήσεις σας Συνηγόρους όπως ο Καμίνης. Θέλουμε εμείς να παλέψουμε  συλλογικά για τα δικαιώματα μας, να καταγγείλουμε και αντιμετωπίσουμε τις  αυθαιρεσίες. Να αμφισβητήσουμε του Παραλόγου τη Θητεία. Και αυτό μπορεί να  γίνει μόνο μέσα από τον Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων που φοβούνται σας  ο διάολος το λιβάνι και οικτίρουν τα καθεστωτικά κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, οι  Ενώσεις Αποστράτων και οι μεγαλοδημοσιογράφοι.
Ο τέταρτος άξονας αποσκοπεί στην ενίσχυση μέσω μίας σειράς  μέτρων του φθίνοντος θεσμού των Δοκίμων Εφέδρων Αξιωματικών, ενώ ο πέμπτος  που σχετίζεται με την υγιεινή και λειτουργικότητα των στρατιωτικών χώρων,  θέτει στο επίκεντρο τη(ν) : Δημιουργία στρατοπέδων με υψηλή επάνδρωση,  Δημιουργία ολιγομελών θαλάμων με χώρους υγιεινής το πολύ ανά 10 άτομα.  Παρουσία υγειονομικού προσωπικού όλο το 24ωρο εντός των στρατοπέδων. Πρόσληψη  και παρουσία ψυχολόγου σε κάθε στρατιωτική μονάδα. Λήψη πρόσθετων μέτρων  ασφαλείας μέσω της εγκατάστασης καμερών στις στρατιωτικές μονάδες των  παραμεθορίων περιοχών και ιδιαίτερα σε αυτές του Έβρου και των νησιών του ΒΑ  και ΝΑ Αιγαίου. Λειτουργία και συντήρηση χώρων διαδικτυακής ενημέρωσης και  έρευνας (internet), καθώς επίσης και χώρων αναψυχής, όπως γυμναστήρια και  βιβλιοθήκες. Σύνδεση του «αγροτικού» των ιατρών (ανδρών και γυναικών), μέσω  της σύμπραξης με το Υπουργείο Υγείας, με τους στρατιωτικούς χώρους,  προκειμένου να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες των στρατιωτικών μονάδων ανά την  επικράτεια, αλλά και να συντμηθεί ο ομολογουμένως τεράστιος χρόνος αναμονής  των νέων ιατρών.
Ορίστε λοιπόν, τα καλόπαιδα της ΟΝΝΕΔ βρήκαν τη λύση στο  πρόβλημα: να φροντίσουμε τους ΔΕΑ. Ας τους ενημερώσει κάποιος ότι δε  βρισκόμαστε στο 1940, αλλά ο χρόνος κύλησε και έχουμε 2011. Επίσης, μας  φέρνεται υποχρεωτικά στον στρατό. Δεν θα γίνουμε εμείς αυτοί που θα τρέξουν  ως Δόκιμοι Αξιωματικοί τους συναδέλφους, ούτε θα υπηρετήσουμε στην  Στρατονομία σας και δε θα γίνουμε χαφιέδες στο Α2.
Η επάνδρωση των μονάδων, η ύπαρξη του αναγκαίου ιατρικού  προσωπικού και των ψυχολόγων εν πολλοίς εξαρτάται από το κλείσιμο των  εκατοντάδων άχρηστων μονάδων και εσείς δεν λέτε κουβέντα γιατί φοβάστε μην  χάσετε ψήφους στις εκλογές.
Μια παρατήρηση. Οι εκάστοτε αρχηγοί ΓΕΣ και ΥΕΘΑ διαφημίζουν το  κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων και οργανώνουν ολόκληρες προπαγανδιστικές  εκστρατείες με το Υγειονομικό να εξετάζει ακρίτες. Τώρα θα το αλλάξουμε: οι  ανειδίκευτοι γιατροί που κάνουν το Αγροτικό τους και τρέχουν σαν τους  παλαβούς στις ακριτικές περιοχές, απομονωμένοι και με πενιχρά μέσα, θα  αναλάβουν την υποστήριξη των μονάδων. Αυτός είναι Εκσυγχρονισμός….
Τέλος, οι μονάδες θα γεμίσουν βιβλιοθήκες, ίντερνετ,  Υπολογιστές, παιχνίδια κλπ. Μα όλα αυτά τα εξαγγέλλουν οι ΥΕΘΑ των  κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τα τελευταία 20 χρόνια. Τώρα θα τα κάνουν πράξη που δεν  υπάρχει φράγκο στις μονάδες;
Οι προτάσεις της ΟΝΝΕΔ φέρουν τη σφραγίδα της αμείλικτης ταξικής  πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, των μνημονίων των Ε.Ε.-ΔΝΤ. Αδιαφορούν αν  η υποχρεωτική στράτευση είναι ένας βραχνάς για τα παιδιά των λαϊκών  οικογενειών που πλέον επωμίζονται το βάρος των οικονομικών περικοπών  αναλαμβάνοντας μεγάλο βάρος του κόστους της θητείας και παράλληλα εκθέτουν  την υγεία και την ζωή τους σε μεγάλο κίνδυνο εξαιτίας της μείωσης των  λειτουργικών δαπανών. Το τελευταίο δυστύχημα στην Αλεξανδρούπολη με τον  τραυματισμό συναδέλφου φαντάρου από την έκρηξη απαρχαιωμένου λέβητα αποτελεί  απόδειξη και προειδοποίηση για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για στρατιώτες  και στελέχη.
Η ΟΝΝΕΔ αποκαλύπτει τη φιλοσοφία των πλουσιόπαιδων του  Κολωνακίου και της Εκάλης, των ντιντίδων που θεωρούν τους εργαζόμενους  δούλους τους. Επικαλούνται τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που τα κόμματα τους  δημιούργησαν στην ζωή μας για να συντηρούν και διευρύνουν τα προνόμια τους.  Έρχονται τώρα με προτάσεις για να μας χώσουν ακόμη περισσότερο και να  δικαιολογήσουν τη δική τους Λούφα!
Θα μας βρουν απέναντι τους.
Γιατί η ΝΔ και η ΟΝΝΕΔ του Α.Σαμαρά που πλασάρονται ως  εναλλακτική πρόταση είναι μια χειρότερη βερσιόν του ΠΑΣΟΚ του Γ.Παπανδρέου.
Η αντιλαϊκή τους πολιτική δεν αλλάζει, δεν καμουφλάρεται. Απλώς  Ανατρέπεται.
Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί, μέσα στις μονάδες, μαζί με  τους συναδέλφους φαντάρους, να αγωνιζόμαστε για τα κοινά μας δικαιώματα,  ενάντια στον εθνικισμό και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437     Diktiospartakos.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου