Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Μ.Α.ΚΙ. : «Βιβλία αγνοούνται…»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Μ.Α.ΚΙ(ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ) ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

    Γίναμε για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές. Είδαμε όλοι μας την κατάρρευση του χάρτινου,όπως αποδείχτηκε, οικοδομήματος του «νέου σχολείου» της κυρίας Διαμαντοπούλου.


Τι και αν τα σχολεία «λειτουργούν(;)» 4 και πλέον εβδομάδες; Οι ελλείψεις σε τίτλους βιβλίων, όπως εξάλλου αναμενόταν, είναι ιδιαίτερα αισθητές με αποτέλεσμα να είναι αναπόφευκτη η έκδοση φωτοτυπιών.

    Έτσι λοιπόν, το φίδι από τη τρύπα καλούνται να βγάλουν είτε οι καταβεβλημένες από την οικονομική κρίση οικογένειες των μαθητών, είτε τα σχολεία με τα πενιχρά κονδύλια.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με αρκετούς υπολογισμούς, το κόστος των φωτοτυπιών θα ξεπεράσει το κόστος των ίδιων των βιβλίων κάτι που δείχνει με ακόμα πιο εμφατικό τρόπο το μέγεθος του προβλήματος που προκλήθηκε από τους λάθος χειρισμούς της Υπουργού Παιδείας κ. Άννας Διαμαντοπούλου.

    Ενός προβλήματος που φυσικά δε διορθώνεται με τα cd που θα περιέχουν τη διδακτέα ύλη, τα οποία έχουν διανεμηθεί στους μαθητές.  Το μέτρο της επιστροφής των βιβλίων μετά το πέρας της σχολικής χρονιάς με ευθύνη των μαθητών, που η Μ.Α.ΚΙ εδώ και καιρό στηρίζει ενδεχομένως να ήταν μια εύκολη λύση ώστε να εξοικονομηθούν πόροι. Όμως η προχειρότητα με την οποία έγινε, δεν απέφερε, τουλάχιστον όσο αφορά το νησί μας, ικανοποιητικά αποτελέσματα.

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι τη στιγμή που σχολεία κλείνουν και συγχωνεύονται, βιβλία δεν υπάρχουν προς διάθεση στους μαθητές ο θεσμός της δημόσιας, δωρεάν παιδείας δείχνει να κλυδωνίζεται όσο ποτέ άλλοτε.

    Βιώνοντας λοιπόν όλη αυτή τη τραγική κατάσταση που έχει προκύψει, όντας μέλη της μαθητικής κοινότητας, οφείλουμε να εντείνουμε τη δράση μας ως ΜΑ.Κ.Ι. Ζακύνθου.


Από το Γραφείο Τύπου της Μ.Α.ΚΙ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου