Δεν υπάρχει καμία διαφωνία με την κυβέρνηση, ξεκαθάρισε σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, διαψεύδοντας παράλληλα τα περί «ηρωικής εξόδου» του...
«Κάποιοι θέλουν να πείσουν ότι κάτι τρέχει, αλλά δεν τα κατάφεραν», σημείωσε ο κ. Πάγκαλος, επιχειρώντας να χαμηλώσει τους τόνους γύρω από το θόρυβο που έχει ξεσπάσει με σημείο αιχμής τις δηλώσεις τους για τους δημοσίους υπαλλήλους. Υπενθύμισε παράλληλα ότι δύο φόρες έχει φύγει από την κυβέρνηση (σ.σ. επί πρωθυπουργίας Κ. Σημίτη) και αυτό διότι υπήρχε ουσιαστική πολιτική διαφωνία: στη μία περίπτωση για την υπόθεση Οτσαλάν και στην άλλη για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.
Αναφορικά εξάλλου με τις επίμαχες δηλώσεις του για τους δημόσιους υπαλλήλους, καθώς επίσης και με αναφορές του σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αποσπάσματα της οποίας αναπαρήχθησαν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δικαιολόγησε τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γ. Πεταλωτή ότι εξέφραζε προσωπικές απόψεις.
Ξεκαθάρισε επίσης ότι ο ίδιος δεν μιλούσε για το κυβερνητικό έργο, αλλά και ούτε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι έχει και προσωπικές σκέψεις, τις οποίες έχει δικαίωμα και να τις εκφράζει, όπως για παράδειγμα σχετικά με θέματα όπως η Ελληνική Επανάσταση.
Ειδικότερα για το χαρακτηρισμό που απέδωσε στους δημοσίους υπαλλήλους διευκρίνισε ότι δεν γενίκευσε, εξηγώντας πως χρησιμοποίησε τη λέξη «κοπρίτης» για τις περιπτώσεις εκείνες που «οι διορισμοί έγιναν με πολιτικό ρουσφέτι». Συυμπλήρωσε μάλιστα ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει διαφορετικούς χαρακτηρισμούς για αυτές τις περιπτώσεις, όπως «τεμπέλης» ή «ανίκανος».
Ερωτηθείς εν συνεχεία για το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, αρκέστηκε να πει: «Μην είστε τόσο σίγουροι ότι ο πρωθυπουργός θέλει να με δει. Κάτι ξέρω εγώ που το λέω».
Αναφορικά τέλος με την πρόσφατη επίσκεψή του στο Κατάρ, ο κ. Πάγκαλος έκανε γνωστό ότι συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και αξιωματούχους της χώρας και τόνισε ότι το ενδιαφέρον της αραβικής πλευράς για επένδυση στον Αστακό αναθερμάνθηκε, με νέους όρους.
Αποσαφήνισε, πάντως, ότι οι επαφές δεν αφορούσαν στο Ελληνικό και συμπλήρωσε ότι το Κατάρ ενδιαφέρεται για επενδύσεις στον τομέα των τουριστικών ακινήτων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
1 σχόλια:
Simfonoune oti einai lamogia oi pasokoi...
Δημοσίευση σχολίου