Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Αβραμόπουλος: Δεν θα αποφασίσουν οι Γερμανοί για τις πολεμικές αποζημιώσεις

Ξεκάθαρη απάντηση έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος προς την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε για το κατοχικό δάνειο και για τις πολεμικές αποζημιώσεις.
 
Στο περιθώριο των κοινών δηλώσεων των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου που έγιναν μετά τη συνάντηση που είχαν στο Πεντάγωνο, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος  όταν ρωτήθηκε σχετικά για τις αποζημιώσεις που μας οφείλουν οι Γερμανοί αλλά δεν συμφωνεί η Καγκελαρία  απάντησε:
«Οι θέσεις μου για το εν λόγω θέμα παραμένουν σταθερές και ισχύουν οι παλαιότερες δηλώσεις μου τις οποίες  είχα κάνει από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών το οποίο υπηρετούσα παλαιότερα . Η Ελληνική κυβέρνηση έχει συνέχεια. Η Διεθνής Δικαιοσύνη  και τα δικαιοδοτικά  όργανα, πέρα από κράτη, είναι αρμόδια να αποφασίζουν. Και όταν έρθει εκείνη η ώρα τότε θα κριθούν τελεσίδικα οι απόψεις των ενδιαφερομένων». 
Η απάντηση που δίνει η  Αθήνα  είναι ξεκάθαρη. Οι αρνήσεις του Βερολίνου  δεν κατεβάζουν τον πήχη των απαιτήσεων της χώρας μας. Απλά  από ότι φαίνεται  συνειδητοποιεί η ελληνική κυβέρνηση ότι δεν  πρόκειται να συμφωνήσει η Γερμανία να μας καταβάλει ούτε ένα ευρώ για αποζημιώσεις και η προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο είναι μονόδρομος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου