Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Τι κάνει σήμερα η Ελένη Βιτάλη;

Όσοι την ξέρουν, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνη ενώ εκείνοι που αρκούνται στη φωνή και τα τραγούδια της, έχουν μόνο τα καλύτερα να πουν. Η Ελένη Βιτάλη γεννήθηκε μέσα σε μουσική οικογένεια και μεγάλωσε ταξιδεύοντας σε όλη την επικράτεια.


Ο πατέρας της έπαιζε σαντούρι και η μητέρα της τραγουδούσε σε πανηγύρια. Έτσι, από πολύ μικρή ηλικία μπήκε στο χώρο των πανηγυριών. Μάλιστα, από τις αρχές της δεκαετίας του ’60 το μπουζούκι είχε αρχίσει να διαδέχεται το σαντούρι.

Η Ελένη Βιτάλη πήρε την απόφαση να συμμετάσχει στο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης και να μπει στο χώρο της δισκογραφίας. Έκανε την πρώτη δισκογραφική της εμφάνιση το 1973, στο πλευρό της Σωτηρίας Μπέλλου έγινε αμέσως γνωστή. 
Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 μπήκε ενεργά στο λαϊκό τραγούδι και συνεργάστηκε με τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες. 

Το 1989 ηχογραφεί το «Απέναντι Μπαλκόνι» και το 1993 το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» σε δικούς της στίχους και μουσική μπαίνοντας σε μια περίοδο ωριμότητας, που εν έτει 2000 με το άλμπουμ «Προσκήνιο» ανακεφαλαιώνεται.
Έχει κάνει πολλές εμφανίσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ από τα πρώτα χρόνια της πορείας της πραγματοποίησε συναυλίες στο εξωτερικό τραγουδώντας για τον απόδημο ελληνισμό. Το 1975 παντρεύτηκε το μουσικό Βαγγέλη Ξύδη και το 1976 γέννησε τον γιο τους Νίκο Ξύδη, γνωστό τραγουδοποιό και παραγωγό της ελληνικής μουσικής και δισκογραφίας.


Αυτή την περίοδο η Ελένη Βιτάλη, όπως λένε στο newsbeast.gr συνεργάτες της, ετοιμάζεται για τη συναυλία που θα έχει προγραμματίσει να δώσει την Δευτέρα στο θέατρο Βράχων στο Βύρωνα. Συνεργάτες της επισημαίνουν ότι η τραγουδίστρια θα αφιερώσει τη συναυλία σε μια διαδρομή-αναδρομή με τραγούδια από όλη τη δισκογραφική της πορεία.

Η συναυλία της θα διαρκέσει περίπου δυόμιση ώρες και στο ρεπερτόριο της θα περιλαμβάνονται τραγούδια-σταθμοί. Θα ερμηνεύσει όμως και τραγούδια άλλων δημιουργών. Πρόκειται για τραγούδια που «πειράζουν» όταν τα ακούμε, όπως έχει πει και η ίδια, τραγούδια που δεν περνούν απαρατήρητα.
Μαζί της θα είναι ο Νίκος Ξύδης που έχει αναλάβει και την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης καθώς και η ηθοποιός και ερμηνεύτρια, Βαλέρια Κουρούπη. 

Όπως λένε οι συνεργάτες της, η Ελένη Βιτάλη σχεδιάζει να πραγματοποιήσει κάποιες ακόμη συναυλίες. Άλλωστε, είναι πολλοί εκείνοι που θέλουν να την απολαύσουν επί σκηνής. Η τραγουδίστρια πάντως, όπως αναφέρουν, θα συμβούλευε τους νέους, μόνο εκείνους βέβαια που έχουν ταλέντο, να ασχοληθούν με τη μουσική αν και γνωρίζει ότι τα πράγματα στο χώρο της μουσικοβιομηχανίας είναι πάρα πολύ δύσκολα με δεδομένο ότι δισκογραφικές δουλειές δεν γίνονται. Η Ελένη Βιτάλη πάντως διαρκώς ακούει μουσική και στον ελεύθερό της χρόνο δουλεύει πάνω σε νέα ακούσματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου