Στο επίκεντρο της έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα εξοπλιστικά προγράμματα και το μαύρο χρήμα που, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, διοχετεύτηκε προς πολιτικά πρόσωπα, αξιωματούχους αλλά και μεγαλοπαράγοντες των ΜΜΕ, βρίσκεται πλέον η αποκάλυψη στην οποία είχε προβεί προ ενός έτους ακριβώς ο Νίκος Ζήγρας, ο «μετανοημένος» εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Καταθέτοντας συμπληρωματικά στον ανακριτή που συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση των εξοπλιστικών, κ. Γαβριήλ Μαλλή, ο εξάδελφος του Τσοχατζόπουλου και δεξί του χέρι, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, στη διακίνηση χρημάτων που προέρχονται από δωροδοκία του, υποστήριξε πως ο πρώην υπουργός κατέβαλε σε «μεγαλοεκδότη» 400.000 ευρώ σε μετρητά, χωρίς το ποσό να δηλωθεί, προκειμένου να αγοράσει το μερίδιό του από την επιχείρηση που εκείνος διατηρούσε επί της οδού Πατησίων.
Πρόκειται για το καφέ-μπαρ «Στοά», μερίδιο του οποίου άνηκε στον Φώτη Μπόμπολα και, σύμφωνα με τα όσα έχει υποστηρίξει στον ανακριτή ο Νίκος Ζήγρας, πέρασε στην κατοχή του γιου του Ακη Τσοχατζόπουλου, Αλέξανδρου, με αδιαφανείς διαδικασίες και μεθόδους που παραπέμπουν σε αυτές που περιγράφονται στα κατηγορητήρια σε βάρος των 19 συνολικά κατηγορουμένων που σήμερα δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση με τις χρυσές μίζες από τα εξοπλιστικά.
«Όσον αφορά στον γιο του Τσοχατζόπουλου, Αλέξανδρο, ο οποίος απέκτησε το μερίδιο μιας εταιρείας εστίασης, καφέ-μπαρ, στην Πατησίων, με την επωνυμία “Στοά”, γνωρίζω ότι ο πατέρας του πλήρωσε στον πρώην κάτοχο της εταιρείας, ο οποίος ήταν μεγαλοεκδότης εφημερίδας, το τίμημα του μεριδίου, το οποίο ήταν πάνω από 400.000 ευρώ…» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στον ανακριτή ο Ν. Ζήγρας, ο οποίος μέχρι σήμερα έχει μείνει πιστός στα όσα είχε αναφέρει στο στάδιο της ανάκρισης. «Τα χρήματα τα οποία δόθηκαν σε μετρητά δεν δηλώθηκαν πουθενά», είχε συμπληρώσει ο ίδιος, βάζοντας έτσι στο κάδρο των φερόμενων ως έκνομων συναλλαγών του πρώην υπουργού και τον Φώτη Μπόμπολα, αφού η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι γνωστό ότι του άνηκε και ότι μεταβίβασε το μερίδιό του στον Αλέξανδρο Τσοχατζόπουλο. 

Η αποκάλυψη,  πάντως, του «μετανοημένου» εξάδελφου του Ακη Τσοχατζόπουλου στις δοσοληψίες του πρώην υπουργού με τον μεγαλοεκδότη, έδωσε νέα τροπή στην υπόθεση, καθώς αξιολογήθηκε από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές ως ιδιαιτέρως σοβαρή αλλά και ενδεικτική των σχέσεων διαπλοκής και υπόγειων συναλλαγών.
Σε καμία περίπτωση δε, δεν πέρασε απαρατήρητη από υψηλά ιστάμενους νομικούς κύκλους, οι οποίοι εκτιμούν πως πρόκειται για μία ακόμη περίπτωση ξεπλύματος μαύρου, αδήλωτου, πολιτικού χρήματος, ανάλογης σοβαρότητας με αυτές που εξετάζονται μία προς μία στη δίκη που εξελίσσεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Οπως παρατηρούν μάλιστα, ο Νίκος Ζήγρας -ελπίζοντας προφανώς σε πιο ευνοϊκή μεταχείριση, κάτι που αποτελεί δικαίωμά του- αποφάσισε να μιλήσει στη Δικαιοσύνη για να ξετυλίξει αφενός το κουβάρι της μεγάλης αυτής υπόθεσης των δωροδοκιών για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά και της διαπλοκής και των υπόγειων συναλλαγών μεταξύ παραγόντων των ΜΜΕ και πολιτικών προσώπων. 
Τέλος, νομικοί κύκλοι σημειώνουν ότι ο Νίκος Ζήγρας με την απόφασή του να αποκαλύψει με λεπτομέρειες τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στις διαδρομές του μαύρου χρήματος αλλά και τις αγοραπωλησίες που έγιναν προκειμένου να νομιμοποιηθεί, δεν δίστασε να αποκαλύψει στη Δικαιοσύνη τις στενές σχέσεις του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας με τον πασίγνωστο εκδότη με την πολυσχιδή δράση.