Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Είσαι άντρας και δουλεύεις στο Δημόσιο;;; Διαβασε ΕΔΩ για να πετάξεις από τη χαρά σου!!!

Είσαι άντρας και δουλεύεις στο Δημόσιο;;;;; Συγχαρητήρια είσαι ένας από τους τυχερούς που θα δουν την τύχη και την ζωή τους να αλλάζει χάρη στη νέα νομοθετική ρύθμιση που προωθεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με έγγραφο που έφτασε στη βουλή από τον υπουργό μετά ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Σαμπαζιώτη.



Η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει την κατάργηση των περιορισμών που ισχύουν σε βάρος των ανδρών δημοσίων υπαλλήλων, αναφορικά με το καθεστώς χορήγησης μειωμένου ωραρίου ή 9μηνης άδειας ανατροφής!!!! Με απλά λόγια, αν είσαι αρσενικό και εργάζεσαι στο Δημόσιο θα μπορείς να κάνεις χρήση του μειωμένου ωραρίου ή της 9αμηνης άδειας ανατροφής ακόμη και αν η σύζυγος σου εργάζεται και χαίρει άκρας υγείας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Για όσους δεν το γνωρίζουν με βάση όσα προβλέπονται στον υπαλληλικό κώδικα και ισχύουν σήμερα «αν η σύζυγος του υπαλλήλου δεν εργάζεται ή δεν ασκεί οποιοδήποτε επάγγελμα, ο σύζυγός της δεν δικαιούται να κάνει χρήση του μειωμένου ωραρίου ή της ισόχρονης 9μηνης άδειας ανατροφής, εκτός εάν η σύζυγος λόγω σοβαρής πάθησης ή βλάβης κριθεί ανίκανη να αντιμετωπίζει τις ανάγκες ανατροφής του παιδιού, σύμφωνα με τη βεβαίωση της Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται ο υπάλληλος». Αντίστοιχη διάταξη περιέχεται και στον Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων.


«Πρόθεση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι να καταργηθεί αυτός ο περιορισμός» είπε σχετικά με αυτό ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως "στόχος δεν είναι μόνο να εναρμονιστεί η χώρα μας με όσα απαιτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά κυρίως να θεραπευθεί η άνιση μεταχείριση που ίσχυε μέχρι σήμερα για τους άνδρες γονείς δημοσίους υπαλλήλους των οποίων η σύζυγος δεν εργάζεται !!!!!!!!!!


http://heraklion1.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου