Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

«Καίγεται» και ο Κασιδιάρης

Σύμφωνα με την έρευνα της Pulse για την εφημερίδα «Το Ποντίκι», η Χρυσή Αυγή  κινείται πλέον στο 12%, δηλαδή δύο μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας στην Α’ Αθήνας.


Η έρευνα πραγματοποιήθηκε πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Στην πρόθεση ψήφου προηγείται η ΝΔ με 21,5%, ακολουθεί σε μικρή απόσταση μίας μονάδας ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη δύναμη η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, οι ΑΝΕΛ με 4%, η ΔΗΜΑΡ με 3%. Στο σκέλος της έρευνας που έγινε μετά τη δολοφονία η Χρυσή Αυγή υποχωρεί ακόμη μία μονάδα στο 12%. Η ΝΔ ενισχύθηκε στο 22,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 21%.
Έτσι στην ακροδεξιά Οργάνωση υπάρχουν πλέον δεύτερες σκέψεις για το κατά πόσο πρέπει να παίξουν το χαρτί του Ηλία Κασιδιάρη, ως υποψηφίου δημάρχου της Αθήνας.
Σημειώνεται, πως είναι η πρώτη φορά, από τις εκλογές του Ιουνίου 2012, που η Χρυσή Αυγή καταγράφει ευδιάκριτη –αν όχι και μεγάλη- μείωση στο δημοκοπικό της ποσοστό, το οποίο πάντως διατηρείται διψήφιο και υψηλότερο του εκλογικού της.
Επίσης, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η Α’ Αθήνας αποτελεί ευνοϊκή και «σκληρή» περιοχή για τη Χρυσή Αυγή, οπότε δεν είναι σωστές οι γενικεύσεις.
Ως μεγάλος κερδισμένος εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία η οποία μοιάζει να «καρπώνεται» (εμμέσως ή αμέσως) το σύνολο των απωλειών της Χρυσής Αυγής, ενώ  ευδιάκριτη βελτίωση εμφανίζει και το ΚΚΕ, ενώ σταθερά ή με μικρές μεταβολές καταγράφονται τα υπόλοιπα κόμματα.


- See more at: http://www.matrix24.gr/2013/09/%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CE%B3%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82/#sthash.Td8ntDow.dpuf

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου