Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Με «CCC» αξιολογεί την Ελλάδα ο DBRS

Στη βαθμίδα «CCC» κατατάσσει την πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DRBS, με αρνητικές τάσεις.
 

Ο οίκος DBRS θεωρείται σημαντικός οίκος για την ευρωζώνη, αφού είναι ανάμεσα στους τέσσερις –μαζί με τους Standard and Poor's, Moody's και Fitch– που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προκειμένου να λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με πιθανά κουρέματα χρέους.

«Ο DBRS σήμερα αξιολόγησε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας στο CCC (high) με αρνητική τάση», ανέφερε ο οίκος σε ανακοίνωσή του.

«Η αξιολόγηση της Ελλάδας υποστηρίζεται από τη δίχως προηγούμενο χρηματοπιστωτική υποστήριξη που είχε λάβει η χώρα αυτή από τους εταίρους της στην ευρωζώνη [και] η οποία είχε ιδιαίτερα επωφελείς συνέπειες στο κόστος του δανεισμού της, την διάρθρωση αποπληρωμής του χρέους της και τον κίνδυνο που σχετίζεται με την μετακύλιση της προθεσμίας αποπληρωμής» ελληνικών αξιόγραφων, ανέφερε ο οίκος αυτός.

Οι αξιολογήσεις του DBRS συμβάλλουν ώστε η Ιταλία, η Ισπανία και η Ιρλανδία να μην αναγκαστούν να επιβάλουν σε «κουρέματα» –απομειώσεις της ονομαστικής αξίας– του κρατικού χρέους τους και να μπορούν να προσελκύουν επενδυτές.

Η Ελλάδα αξιολογείται από τον Standard & Poor's με B-, από τον Moody's με C και από τον Fitch με B-.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου