Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Νέο γκάλοπ - φωτιά: Φυλλοροούν Καμμένος και Χρυσή Αυγή - Αντέχει ο Τσίπρας - Οκτακομματική Βουλή

Χθες το μεσημέρι, στον 3ο όροφο των γραφείων της Λεωφόρου Συγγρού όπου στεγάζεται η ΝΔ, στα κομπιούτερ συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά,βρισκόταν η νέα δημοσκόπηση.

Τα πρόσωπα αυτών που τη μελετούσαν, έδειχναν προβληματισμό, αλλά όχι και στεναχώρια. Τα ευρήματα ήταν ενθαρρυντικά για τη ΝΔ.



Τις δύο τελευταίες μέρες, η δυναμική της Χρυσής Αυγής εμφανίζεται να μικραίνει θεαματικά. Για την ακρίβεια, η δυναμική χάνεται και στη θέση της καταγράφεται μια απότομη πτώση.

Ταυτοχρόνως, διαπιστώνεται πτώση των ποσοστών των ΑΝ.ΕΛ του Πάνου Καμμένου, η οποία είναι μεν σημαντική, αλλά όχι τόση- όσο θα επιθυμούσαν στη ΝΔ.

Συγκεκριμένα διαπιστώνεται ότι από τους εκατό (100) ψηφοφόρους της ΝΔ που δήλωναν ότι θα ψηφίσουν Καμμένο επιστρέφουν οι σαράντα πέντε (45), ενώ το ανάλογο ποσοστό διαρροών προς την Χρυσή Αυγήπεριορίζεται στο 20%.

Αντιθέτως, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να παγιώνονται και ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να «κλειδώνει» την τρίτη θέση, αφήνοντας πίσω του το ΚΚΕ. Πιέσεις δέχεται και η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, η οποία ωστόσο διατηρεί αξιοσημείωτα ποσοστά.

Ο ΛΑΟΣ αγωνίζεται για να ξεπεράσει το φράγμα του 3%, κάτι που δημοσκοπικά δεν καταφέρνουν η ΔΗΣΥ της Ντόρας Μπακογιάννη, οι Οικολόγοι και η Δράση του Στέφανου Μάνου.

Η ΝΔ βρίσκεται στην πρώτη θέση, με ποσοστά όμως που απέχουν από την αυτοδυναμία, παρά το γεγονός ότι η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ διατηρείται σε επίπεδα ανάλογα- αλλά αντεστραμμένα αυτή τη φορά, με εκείνα του 2009.

Στελέχη της ΝΔ, ελπίζουν ότι θα ξεπεράσουν το «φράγμα» του 30%.

Κλειδί παραμένουν οι αναποφάσιστοι που αν και μειούμενοι, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Τα ποσοστά του δικομματισμού, κυμαίνονται σε ιστορικά χαμηλά, αλλά αν επιβεβαιωθούν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις θα υπολείπονται ελάχιστα από το 50%.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογη εικόνα έχει και το ΠΑΣΟΚ, που στρέφεται προς τους αναποφάσιστους- ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το 2009, βλέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ να παγιώνει τα ποσοστά του και τη ΔΗΜΑΡ να υποχωρεί μεν, αλλά όχι με την ταχύτητα που η Ιπποκράτους θα ήθελε.


http://newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου