Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ανοιχτή επιστόλη του Γιάννη Βούρου προς όλους τους Ηθοποιούς


Aγαπητέ συνάδελφε,
H Ελλάδα, είναι η χώρα που γέννησε και διέδωσε τις αρχές της δημοκρατίας, των ίσων ευκαιριών, την ιδέα και τα ιδανικά των Ολυμπιακών Αγώνων, το Αρχαίο Θέατρο,  τον Πολιτισμό. Η παρούσα  επιστολή είναι μία πράξη στήριξης στην Ελλάδα από ανθρώπους που έχουν σεβασμό και αγάπη για αυτές τι αξίες, αλλά και για την Ελλάδα.   Οι καλλιτέχνες μπορούν να παίξουν αποφασιστικό ρόλο στη διάδοση των ιδεών αυτών παγκοσμίως και κυρίως να υπενθυμίσουν την συμβολή της Ελλάδας στην ανθρωπότητα.

Eίμαι και εγώ ηθοποιός και σε όλη την επαγγελματική μου ζωή, μέσω του θεάτρου εδώ και 30 χρόνια, αλλά και μέσω της ενασχόλησης με τα «κοινά» πιο πρόσφατα, αγωνίζομαι γι’ αυτές τις αξίες.

Η υφήλιος γνωρίζει πλέον ότι η Ελλάδα θεωρείται ως η χειρότερη χώρα από πλευράς επίτευξης των στόχων του συμφώνου σταθερότητας & ανάπτυξης.
Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που έχουμε μερίδιο ευθύνης σε αυτό, ο κύριος υπεύθυνος είναι η παγκόσμια οικονομική κρίση.
Είναι γενικά αποδεκτό τώρα ότι τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα δεν μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα μόνα τους, αλλά μόνο σε συνδυασμό με αναπτυξιακές πολιτικές, κάτι που ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες δεν αποδέχονται, για τους δικούς τους λόγους. Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα χρησίμευσε και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο πριν τα μέτρα αυτά γενικευθούν και επιβληθούν και σε άλλες χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα με την Ελλάδα, αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα, τέτοια που μπορεί να επιφέρει αποσταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας.

Περισσότερα : http://actorsforgreece.gr/letter/greek-version/
Αγγλική έκδοση : http://actorsforgreece.gr/letter/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου