Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ


Στη Διακοινοβουλευτική Συνδιάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας της Ε.Ε. που διεξάγεται στην Κύπρο, συμμετέχει από χθες ως εκπρόσωπος της χώρας μας ο βουλευτής Β’ Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.


Ο κος Βαρβιτσιώτης, κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης, επεσήμανε τον κίνδυνο της αύξησης της λαθρομετανάστευσης, λόγω της όξυνσης της κρίσης που έχει ξεσπάσει στην Συρία. «Υπάρχει ανάγκη να υιοθετηθεί μια κοινή πολιτική για την Συριακή κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσκαλώντας ουσιαστικά την Ε.Ε. να αναλάβει πρωτοβουλίες και να μην μείνει αμέτοχη των πολιτικών εξελίξεων που διαδραματίζονται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Παράλληλα, καυτηριάζοντας τη στάση της Τουρκίας που απέχει από τη συνδιάσκεψη με πρόσχημα τη μη αναγνώριση της Κύπρου, τόνισε: «Η Τουρκία θα πρέπει να πιεστεί πολιτικά και διπλωματικά,  ώστε να εφαρμόσει κατάλληλες πολιτικές φύλαξης των συνόρων της μαζί με την Ελλάδα, για την αποτροπή της λαθρομετανάστευσης» .

Κλείνοντας την εισήγηση του ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέδειξε ως κυρίαρχη  προτεραιότητα για την Ευρώπη τον καλύτερο συντονισμό της αναπτυξιακής βοήθειας προς τις χώρες της Μέσης Ανατολής, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος η «Αραβική Άνοιξη» να μετατραπεί σε «Αραβικό Χειμώνα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου