Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Βουλγαρία: Γνωρίζουμε ότι ο Φίλιππος ήταν Έλληνας


Βουλγαρία: Γνωρίζουμε ότι ο Φίλιππος ήταν Έλληνας
Με δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών, Νικολάι Μλαντένοφ, τόνισε πως η χώρα του δεν θέλει να μετατρέψει την ιστορία σε … «όργανο μάχης» όπως κάνουν τα Σκόπια. 

«Δεν ντρεπόμαστε που στις βουλγαρικές περιοχές βρίσκονται Θρακικά και Ελληνικά ευρήματα, εμείς χαιρόμαστε για αυτά και τα διαφημίζουμε στην Ευρώπη, ως μέρος της συνεισφοράς μας στο παγκόσμιο πολιτισμό», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Νικολάι Μλαντένοφ, σε ραδιοφωνική συνέντευξή στη Σόφια.
Και θα τονίσει αμέσως:
« Η Βουλγαρία είναι μια χώρα που στα Βαλκάνια τα τελευταία 20 με 30 χρόνια παρέμεινε μακριά από εθνικές διενέξεις και θρησκευτικές συγκρούσεις και διαμάχες», είπε ο Βούλγαρος υπουργός.
«Όσο για τις «κόκκινες γραμμές», δηλώνουμε ότι αν αισθανόμαστε ή ότι καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν ζητήματα που είναι κρίσιμα για τη βουλγαρική κοινωνία στα οποία δεν υπάρχει λύση, τότε η υποστήριξή μας είναι υπό όρους.
Θέλω όμως αυτή η συζήτηση να διεξαχθεί στη Βουλή. Μόνο η εθνοσυνέλευση με τη μεγίστη συναίνεση στην ολομέλεια, με τη συμμετοχή όλων των μελών, μπορεί να δείξει τι βρίσκεται πίσω από τη δημόσια εικόνα», είπε ο Μλαντένοφ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου