Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Σημεία ομιλίας Βουλευτή Β΄Αθηνών ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τη μεταφορά κρίσεων κατά την συζήτηση στη Βουλή για τη μεταφορά του χρόνου διενέργειας των ετήσιων τακτικών κρίσεων 2012 στις Ένοπλες Δυνάμεις, την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.


«Να μην πάμε στον άκριτο και άδικο περιορισμό του ειδικού μισθολογίου των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων» , ζήτησε ομιλία του κατά τη συζήτηση για τη μεταφορά του χρόνου διενέργειας των ετήσιων τακτικών κρίσεων 2012 στις Ένοπλες Δυνάμεις, την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή σήμερα στη Βουλή ο Βουλευτής Β’ Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κος Βαρβιτσιώτης εξέφρασε την ανησυχία του για το χθεσινό φαινόμενο της διαδήλωσης ένστολων αξιωματικών  που διαμαρτύρονται για τις περικοπές που προαλείφονται, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατό να εξετάζονται με κοινό παρανομαστή όλα τα ειδικά μισθολόγια. «Δεν μπορούμε να βάλουμε το ειδικό μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στον ίδιο κουβά με αυτό που βάζουμε άλλα ειδικά μισθολόγια. Είναι οι μόνοι που  δεν αμείβονται με υπερωριακή εργασία, είναι οι μόνοι που δεν παίρνουν τις διετίες, όπως προβλέπεται από το Ενιαίο Μισθολόγιο και, επιπλέον καμία από τις παροχές του κράτους προς τους αξιωματικούς και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχει υλοποιηθεί στο βαθμό που πρέπει, όπως π.χ.  η στέγαση στις ακριτικές περιοχές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο κος Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν μία τεράστια ακίνητη περιουσία και έναν επιπρόσθετο εξοπλισμό που δεν χρησιμοποιείται σήμερα, εκφράζοντας την άποψη ότι θα ήταν προτιμότερη και δημοσιονομικά αποδοτικότερη η αξιοποίηση αυτής της περιουσίας με πειστικά χρονοδιαγράμματα. «Αυτό το οποίο υφίσταται το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, υπό την πίεση των δανειστών για περικοπές, είναι το κόστος της αναξιοπιστίας. Διότι, δύο χρόνια λέγαμε ότι θα αξιοποιήσουμε την ακίνητη περιουσία και δεν κάναμε τίποτα. Δύο χρόνια λέγαμε ότι θα προχωρήσουμε σε ιδιωτικοποιήσεις και δεν κάναμε τίποτα. Δύο χρόνια λέγαμε ότι θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή και είναι πενιχρά τα αποτελέσματα της πάταξης της φοροδιαφυγής. Αναπόφευκτα λοιπόν όταν λέμε ότι θα υιοθετήσουμε τέτοιες πολιτικές, κανείς δεν μας εμπιστεύεται. Και ξέρω ότι η Κυβέρνηση θα προσπαθήσει σε αυτή την κατεύθυνση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κος Βαρβιτσιώτης στηλίτευσε και τη στάση της αντιπολίτευσης πάνω σε αυτό το ζήτημα. Συγκεκριμένα εξέφρασε την απορία του για τα  σημερινά «κροκοδείλια δάκρυα»  εκείνων που μέχρι χθες κατέκριναν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας όταν έκαναν τη δουλειά τους. «Τώρα βρίσκονται στο πεζοδρόμιο μαζί τους. Είναι οι ίδιοι που βρίσκονται πίσω από όσους διαδηλώνουν και σε κάθε επιχειρούμενη αλλαγή ή μεταρρύθμιση θα βρίσκονται πίσω από όσους αντιδρούν», τόνισε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου