Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Δικογραφία εναντίον τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια στη Ραφήνα



Δικογραφία εναντίον τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια που προκλήθηκαν στο πανυγήρι της Ραφήνας αλλά σε σε λαϊκές αγορές στο Μεσολόγγι και τη Μακρυνεία σχηματίστηκε μετά από εντολή του υπουργού Δημοσίας Τάξης, Νίκου Δένδια.
 



Πρόκειται για τους βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Γιώργο Γερμενή και Κώστα Μπαρμπαρούση. 

Ο Νίκος Δένδιας προέβη στο αίτημα αυτό, μετά και την έρευνα που διεξήγαγαν οι αστυνομικές αρχές, για το αδίκημα της αντιποίησης της Αρχής και της απρόκλητης φθοράς. 

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ ήδη γίνονται ενέργειες για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των τριών μελών της Χρυσής Αυγής. 

Το ίδιο το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση, ως απάντηση στην εντολή του κ. Δένδια: 
«Οι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ πληρώνονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού για να κάνουν πλάτες σε λαθρέμπορους και λαθρομετανάστες. Στην απέλπιδα προσπάθειά τους να αιτιολογήσουν την πολύχρονη ανοχή τους στο παρεμπόριο, κατηγορούν βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής για "αντιποίηση αρχής" και "απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας". Για την ιστορία, τους υπενθυμίζουμε ότι οι βουλευτές μας διενέργησαν τους ελέγχους ως απλοί Έλληνες πολίτες, που έχουν κάθε δικαίωμα να μάθουν αν ένα προς πώληση αγαθό είναι προϊόν λαθρεμπορίου».
Οι άσχετοι και αστοιχείωτοι αρμόδιοι του ΠΡΟ-ΠΟ, ας ξαναδιαβάσουν το άρθρο 275 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας περί του νομίμου δικαιώματος του πολίτη ακόμα και να προβεί σε σύλληψη δράστη για αυτόφωρο πλημμέλημα, καθώς και το συνδυασμό των άρθρων 259 και 15 του Ποινικού Κώδικα για τις ποινικές ευθύνες των οργάνων τους στα εγκλήματα της λαθρεμπορίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος».
Όλοι όσοι υποθάλπουν για χρόνια το έγκλημα και έχουν οδηγήσει τη χώρα σ’' αυτή την τραγική θέση είναι πρώτα απ΄ όλα υπόλογοι για παράβαση καθήκοντος. Η ανοχή στην παρανομία, είναι συνενοχή. Η Χρυσή Αυγή, αφουγκραζόμενη το αίτημα χιλιάδων Ελλήνων εμπόρων και μικροπωλητών, που έχουν γονατίσει από τη μάστιγα του παρεμπορίου, αλλά και τα αιματηρά μνημονιακά μέτρα, θα συνεχίσει το διμέτωπο αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αδικία και την παρανομία».

Το χρονικό της επίθεσης εναντίον μικροπωλητών

Επίθεση κατά αλλοδαπών πραγματοποίησαν μέλη της Χρυσής Αυγής με δύο βουλευτές επικεφαλής σε πανηγύρι στη Ραφήνα το βράδυ του Σαββάτου, με την αστυνομια να διενεργεί έρευνα για την «έφοδο». Παράλληλα, ομάδες της Χρυσής Αυγής σε πολλές περιοχές της χώρας επισκέφθηκαν τις λαϊκές αγορές του Σαββάτου και επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς πωλητές ζητώντας τους να μαζέψουν τους πάγκους τους και να φύγουν.
Στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας ομάδα Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής το βουλευτή Αιτ/νίαςΚώστα Μπαρμπαρούση, επισκέφθηκε για το σκοπό αυτό αρχικά τη λαϊκή του Μεσολογγίου και έπειτα τη λαϊκή της Γαβαλούς στη Μακρυνεία. Η ομάδα των μελών της Χρυσής Αυγής προσπάθησε να απωθήσει τους αλλοδαπούς μικροπωλητές, κυρίως Κινέζουςκλωτσώντας ακόμη και κούτες με το εμπόρευμά τους αλλά και τους πάγκους τους. 

Σε ό,τι αφορά την επίθεση στη Ραφήνα, αυτή έγινε κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Παναγίας Παντοβασίλισσας, στις 8 το βράδυ, όταν ομάδα περίπου 50 ατόμων με τον Γ. Γερμενή (Β’ Αθηνών) γνωστό και ως «Καιάδα» και τον Π. Ηλιόπουλο (Μαγνησίας), διέλυσαν τελείως τους πάγκους των αλλοδαπών μικροπωλητών.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής θεώρησαν ότι οι μικροπωλητές «μολύνουν» την Εκκλησία, τους έλεγξαν τις άδειες και τους κατήγγειλαν στην αστυνομία. Στη συνέχεια συμμετείχαν στην... περιφορά της εικόνας!

Η Χ.Α. εξέδωσε και ανακοίνωση για τη συγκεκριμένη δράση της:

«Μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν απόψε αυτό που θα έπρεπε να είχε πράξει από καιρό το ανύπαρκτο ελλαδικό κράτος. Απέσυραν από την κυκλοφορία τα παράνομα προϊόντα που διακινούσαν λαθρομετανάστες σε θρησκευτική πανήγυρη της Ανατολικής Αττικής. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη Ραφήνα, τα μέλη μας βρέθηκαν προς τιμήν της Θεοτόκου Παντοβασιλίσσης και ακολούθως συμμετείχαν στην περιφορά της ιερής εικόνας. Όταν αντελήφθησαν το όργιο του παρεμπορίου και κατόπιν δεκάδων αιτημάτων Ελλήνων μικροπωλητών, οι συναγωνιστές και εκλεγμένοι βουλευτές Γερμενής και Ηλιόπουλος έλεγξαν τους πάγκους των αλλοδαπών. Αφού προέκυψε ότι δεν υπήρχε ούτε ένα νόμιμο έγγραφο για τη διενέργεια εμπορίου, τα παράνομα προϊόντα αποσύρθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν σε ολόκληρη τη χώρα, μέχρι οι ανύπαρκτοι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ αποφασίσουν να κάνουν τη δουλειά τους και να πάψουν να υποθάλπουν την παρανομία».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου