Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Υπάρχει προοπτική δημιουργίας πίστας F1 στη Δραπετσώνα

«Σ’ αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, κάθε διοργάνωση που προβάλλει την Ελλάδα και προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον είναι καλοδεχούμενη και οφείλουμε να τη στηρίξουμε».


Η δήλωση ανήκει στον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστα Τζαβάρα και αναφέρεται στη διεξαγωγή αγώνων Formula1 στην Ελλάδα.

Συνεχίζοντας είπε: «Η προοπτική διεξαγωγής αγώνων Formula 1 στο δήμο Δραπετσώνας στον Πειραιά δημιουργεί προσδοκίες για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, μέσα από την προβολή του ιστορικού λιμανιού του Πειραιά και την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής».

«Παράλληλα θα συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και θα επανατοποθετήσει τη χώρα μας στο διεθνές σκηνικό, με θετικό πρόσημο. Βασική προτεραιότητα της παρούσας κυβέρνησης είναι η δημιουργία μοχλών ανάπτυξης και τέτοιες πρωτοβουλίες βρίσκονται σε αυτήν την κατεύθυνση». 

Η δήλωση πάντως πέρα από ευγενείς προθέσεις δεν προσθέτει κάτι ουσιαστικό στο τιτάνιο εγχείρημα της ελληνικής Dielpis που έχει βρεθεί στη δίνη της κρίσης. 

Το έργο εξαρτάται απόλυτα από το κράτος και παρά τις προσπάθειες του εμπνευστή του, Θανάση Παπαθεοδώρου και του δημάρχου Δραπετσώνας Λουκά Τζανή, για την εξασφάλιση διοργάνωσης αγώνων της Formula 1 το ελληνικό κράτος θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη. Και πριν αρχίσει η συζήτηση για την ανάθεση αγώνων της Formula1 από τον κ. Ecclestone, θα πρέπει η πίστα να είναι έτοιμη.

Μέχρι να υπάρξουν δηλώσεις επί αυτών, εμείς θα μένουμε να συντηρούμε τις ελπίδες με δηλώσεις που απλά κρατούν το όνειρο σε ζωή…



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου