Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Τα “κλειδιά” στον Χατζηδάκη


Η προβολή που έλαβαν και οι θετικές εντυπώσεις από τις Βρυξέλλες που συνόδευσαν τις χθεσινές εξαγγελίες του Κωστή Χατζηδάκη για την προώθηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, με μορφή δέσμευσης, στο αναπτυξιακό κομμάτι της οικονομίας, επιβεβαιώνουν ότι στον υπουργό Ανάπτυξης έχουν δοθεί ουσιαστικά τα… κλειδιά της προσδοκίας ανάκαμψης της οικονομίας.

Ο Κωστής Χατζηδάκης έχει επιφορτιστεί με το «ξεμπλοκάρισμα» της αναπτυξιακής προοπτικής της οικονομίας, έτσι ώστε να κινηθεί χρήμα στην αγορά, να δοθούν κίνητρα και πόροι, να υπάρξουν πρωτοβουλίες που θα δείξουν ότι η ελληνική οικονομία αρχίζει να βγαίνει από τη στενωπό μιας βαθιάς και σύνθετης κρίσης.
Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Στουρνάρας έχει αναλάβει τον… αμυντικό ρόλο της περιστολής των δαπανών, ώστε και τα δημόσια οικονομικά του κράτους να νοικοκυρευτούν, αλλά και να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της τρόικας, που περιμένει εδώ και πολλούς μήνες να δει μια ελληνική κυβέρνηση με σχέδιο και αποφασιστικότητα.
Ο Κωστής Χατζηδάκης βέβαια έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της εκ των έσω γνώσης των Βρυξελλών, καθώς υπηρέτησε στο παρελθόν επί σειρά ετών ως ευρωβουλευτής, στην καρδιά της πολιτικής και… γραφειοκρατικής Ευρώπης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου