Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Σε «γιάφκα» στο Λυκαβηττό στήνεται το νέο κόμμα

Δεδομένης της «εκρηκτικής» κατάστασης που επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στοΠΑΣΟΚ, η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται, εδώ και ημέρες, σε πολυκατοικία της οδού Γ. Σταθά, στις παρυφές του Λυκαβηττού, αποκτά ξεχωριστή σημασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείκυοφορείται ο νέος κομματικός φορέας που σχεδιάζουν νυν και πρώην κορυφαίοι του Κινήματος.
 


Μυστικές διεργασίες

Όπως φαίνεται, σε μία από τις πολυκατοικίες της «καλής» αυτής γειτονιάς της Αθήνας -στην οποία κατά σύμπτωση διαμένει και ο Γιώργος Οικονομέας- οΑνδρέας Λοβέρδος έχει προχωρήσει σε συναντήσεις τόσο με τον πρώην υπουργό Γιώργο Φλωρίδη όσο και με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Αηδόνη, καθώς και με άλλα στελέχη του κόμματος. Στα μυστικά ραντεβού της περιοχής φαίνεται ότι γίνεται η απαραίτητη προεργασία για τη διαμόρφωση του νέου κόμματος. 

Αν μάλιστα αληθεύουν οι πληροφορίες, σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη οργανωμένη κίνηση των εμπνευστών του νέου κόμματος. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό φέρεται να συμβαίνει μία μόλις ημέρα έπειτα από την καταψήφιση του νομοσχεδίου για την Παιδεία από έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -μεταξύ αυτών και από τους κύριους Λοβέρδο, Παπανδρέου, Χρυσοχοϊδη και Αηδόνη- καθώς και το οξύ φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στη Βουλή. 

Η σημειολογία

Κάτι που φαίνεται να διατηρεί τη δική του σημειολογική σημασία είναι η «καταγωγή» του ονόματος της οδού όπου και βρίσκεται η επίμαχη πολυκατοικία-στρατηγείο. 

Ο Γιάνης Σταθάς λοιπόν, «στα τέλη του 18ου αιώνα έδρασε… κατά τη διάρκεια του Ρωσοτουρκικού πολέμου (1806-1807) και μαζί με άλλους αρματολούς ενίσχυσε τα ρωσικά στρατεύματα. Μετά την ανακωχή του 1807 ο Σταθάς και άλλοι αρματωλοί κατέφυγαν στη  Σκιάθο, δημιουργώντας ένα στολίσκο από 70 πλοιάρια, συνεχίζοντας τις επιδρομές κατά των Τούρκων. Δημοτικό τραγούδι της εποχής περιγράφει την επίθεση του στολίσκου του Σταθά εναντίον τουρκικής κορβέτας στα παράλια της Χαλκιδικής». 

Με λίγα λόγια ο Γιάννης Σταθάς ήταν ένας αρματωλός-«μπουρλοτιέρης, μαθημένος στα εντυπωσιακά, αιφνιδιαστικά και αντάρτικα χτυπήματα...

Υ.Γ. Πάντως η πολυκατοικία της Γ. Σταθά λέγεται ότι έχει δύο εισόδους, δεδομένο βολικό για όσους επιθυμούν να αποφεύγουν τα ενοχλητικά βλέμματα...

Παναγιώτης Σκευοφύλακας



http://newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου