Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Παρακολουθεί και περιμένει το ΔΝΤ

Στάση αναμονής τηρεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παρακολουθώντας τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα μετά τις εκλογές της Κυριακής. Ο διεθνής οργανισμός διαψεύδει πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο Dow Jones / Wall Street Journal σύμφωνα με τις οποίες το κλιμάκιο της τρόικας θα επιστρέψει στην Ελλάδα μόνο εάν η νέα κυβέρνηση είναι έτοιμη να οριστικοποιήσει τις νέες περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 -2014.


«Όποιοι και εάν είναι οι άγνωστοι υπάλληλοι του ΔΝΤ τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Dow Jones και η Wall Street Journal δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να μιλούν εξ ονόματος του Ταμείου, καθώς δεν εκφράζουν τη θέση του Ταμείου», δήλωσαν χθες πηγές του Ταμείου.

Σημειώνεται πως το πρακτορείο Dow Jones σε χθεσινό του δημοσίευμα που αναμετέδωσε και η Wall Street Journal επικαλείτο στέλεχος του ΔΝΤ το οποίο δήλωνε πως η επόμενη δόση προς την Ελλάδα δεν θα εκταμιευτεί εάν δεν υπάρχει συμφωνία για νέα περικοπή δαπανών. Το ίδιο στέλεχος εμφανιζόταν να υποστηρίζει πως το κλιμάκιο του ΔΝΤ θα επιστρέψει στην Αθήνα μόνο εάν η νέα κυβέρνηση είναι έτοιμη να οριστικοποιήσει τις περικοπές δαπανών τις οποίες έχει ήδη συμφωνήσει η Ελλάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου