Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Προς νέες εκλογές τον Ιούνιο;


Προς νέες εκλογές τον Ιούνιο φαίνεται να οδηγείται η χώρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις και συγκλίνουσες πληροφορίες, καθώς διαπιστώνεται στην πράξη αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης.

Σε μια τέτοια περίπτωση, στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την ημερομηνία των νέων εκλογών, την εξουσία θα διαχειρίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Ενδεικτικό της κρισιμότητας των στιγμών πάντως είναι το γεγονός ότι ενώ παραδοσιακά, η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης προς τον αρχηγό του πρώτου κόμματος, δίνεται τη δεύτερη μέρα μετά τις εκλογές, αυτή τη φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα έχει σήμερα κιόλας συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά. Προκειμένου να παραδώσει στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα, καθώς τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Δημοκρατική Αριστερά δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται σοβαρά να εισέλθουν σε μια τέτοια κυβέρνηση συνεργασίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου