Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Στο μυαλό του Κ. Καραμανλή


Μακριά από κάθε είδους εμπλοκή στις εσωκομματικές συζητήσεις είναι αποφασισμένος να παραμείνει –τουλάχιστον αυτό το διάστημα- ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.
Ήδη βουλευτές της ΝΔ, όπως γράφει το «Έθνος», τον επισκέφθηκαν στο πολιτικό του γραφείο στην Πλ. Μαβίλη και προσπάθησαν να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις του.

Ο ίδιος ήταν απόλυτος και δήλωσε σε όλους τους τόνους ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να βρεθεί τρόπος για να κυβερνηθεί η χώρα.
Δεν άφησε σύμφωνα με συνομιλητές του, κανέναν υπαινιγμό για τις επιδόσεις του κόμματος, ούτε έθεσε ζήτημα ευθυνών για τα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά της ΝΔ.
Ο κ. Καραμανλής φρόντισε από το απόγευμα της Κυριακής να δείξει που εστιάζει την προσοχή του. Διεμήνυσε στον κ. Σαμαρά ότι θα πρέπει να απορρίψει τις εισηγήσεις για πρόκληση νέων εκλογών με ευθύνη της ΝΔ και ότι είναι απαραίτητο να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.
Ο πρώην πρωθυπουργός δεν κρύβει τον προβληματισμό του για τη σημαντική μείωση της εκλογικής επιρροής της ΝΔ, αλλά θεωρεί ότι δεν είναι ώρα να ανοίξει τέτοιο θέμα. Από όλους τους συνομιλητές  του, όπως συμπληρώνει η εφημερίδα, ζητεί να μην τον εμπλέκουν σε σενάρια εσωκομματικών ζυμώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου