Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ν.Ε.ΟΝΝΕΔ Αχαϊας και της Τ.Ο.ΟΝΝΕΔ Αιγίου!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου η εκδήλωση με θέμα: «Ημέρα μνήμης για την Άλωση της Πόλης» που οργάνωσαν από κοινού η Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Αχαΐας με την Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Αιγίου. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Φαήλος Κρανιδιώτης ο οποίος εντυπωσίασε με την ομιλία του τους παρευρισκόμενους, ενώ εκ μέρους της Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας παρευρέθη και χαιρέτισε την εκδήλωση ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης.


 Εισήγηση έκανε ο Γ.Γ. της Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Αιγίου Δημήτρης Μπακάλης δηλώνοντας ότι: «Αν η γενιά μας δεν καταφέρει να ζήσει το ξαναζωντάνεμα του θρύλου πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ναι, να ζήσει τουλάχιστον το ξαναζωντάνεμα της πατρίδας μας σε οικονομικό πολιτισμικό και προπάντων ηθικό επίπεδο». Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Α.Γραμ. της τοπικής ΟΝΝΕΔ Αιγίου Π. Παπασημακόπουλος τονίζοντας πως: «Ως ΟΝΝΕΔ, μα πάνω απ’ όλα ως νέοι άνθρωποι, σεβόμαστε και παραδειγματιζόμαστε από την ιστορία του ελληνισμού, έχουμε σαν στόχο τη συνέχιση της παράδοσης μας, καθώς λαός χωρίς μνήμη δεν έχει μέλλον». 


Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας Γ. Δρακούλης στην τοποθέτηση του ανέφερε: «Οι σημερινές “αλώσεις” είναι μικρές, καθημερινές αλλά αρκετά επικίνδυνες» και επισήμανε την σημασία και την αξία της ιστορικής μνήμης για τους νέους ειδικά σε αυτή την δύσκολή περίοδο που διανύει η χώρα μας αφήνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι «και αυτή τη φορά οι Έλληνες θα τα καταφέρουν αρκεί να το πιστέψουν και να αγωνιστούν με μαχητικότητα». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι τέως βουλευτές Ν. Ράγιου, Ν. Παπαδημάτος, οι Πολιτευτές Δ. Τριανταφυλλόπουλος, Α. Τσιγκρής, Ε. Πανίτσα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π. Σακελλαρόπουλος, ο γραμματέας της ΝΟΔΕ καθώς και πολλοί ΟΝΝΕΔίτες και ΟΝΝΕΔίτισες. Χαιρετιστήρια επιστολή απέστειλε ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας Ν. Νικολόπουλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου