Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ο μεγάλος νικητής στη ΔΚΜ ήταν ο ...μικρός!

Και το όνομα αυτού... Γιώργος Στασινός 
ή αλλιώς, ο άνθρωπος που τα έκανε όλα πολύ νωρίς...

Στα 36 του χρόνια, είναι ήδη 10 χρόνια εκλεγμένος στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, έχει διατελέσει για έξι χρόνια πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, ενώ εδώ και δύο μέρες μπορεί να αναγνωρίζεται και ως ο νεότερος πρόεδρος στην ιστορία της ΔΚΜ ή αλλιώς ο άνθρωπος που -κόντρα στα προγνωστικά- έριξε το σύστημα που τα τελευταία 20 χρόνια αποτελούσε καθεστώς για τη ΔΚΜ.
Στην επαγγελματική του καριέρα διατηρεί κατασκευαστική εταιρία ιδιωτικών και δημόσιων έργων. (Η αναμέτρηση αυτή στη ΔΚΜ μάλιστα είχε χαρακτηριστεί και ως πόλεμος διαφορετικών κόσμων, καθότι ο αντίπαλος του Στασινού και η ομάδα του ζούσαν και ζουν όλοι από τον Δημόσιο τομέα...)
Το αποτέλεσμα της Κυριακής ήταν οριακό, καθότι ο ίδιος είχε φροντίσει να κάνει τα εύκολα δύσκολα, μετά την λάθος τακτική στις εκλογές της Αθήνας, οι οποίες τον οδήγησαν στο να ξεκινά το συνέδριο από μειονεκτική θέση. Το τελικό σκορ ήταν 120-115, η νίκη όμως αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθότι ακόμη και όταν έκλεισαν οι κάλπες, οι αντίπαλοί του χαμογελαστοί θεωρούσαν βέβαιη την άνετη επικράτησή τους... Ο νεότερος όμως υποψήφιος ήταν αυτός που χαμογέλασε τελευταίος, όπως και οι υποστηρικτές του, που είδαν την επιλογή τους για ανανέωση να δικαιώνεται.
Η κόντρα των δύο στρατοπέδων αναμένεται να συνεχιστεί, καθότι τα αποτελέσματα στη Διοικούσα Επιτροπή ήταν κι αυτά οριακά. Μένει πλέον να δούμε αν ο νέος πρόεδρος θα διαχειριστεί την όλη κατάσταση με σύνεση, ώστε να οδηγήσει την παράταξη στη θέση που της αξίζει...



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου