Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Πόσες παροιμίες ξέρετε;

Το ενδιαφέρον των νέων ομογενών για την ελληνική γλώσσα και την προφορικής παράδοσης, φιλοδοξεί να προσελκύσει το ΣΑΕ Περιφέρεια Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής, μέσα από δυο διαγωνισμούς. Απευθύνονται σε παιδιά και νέους, ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 10 έως 18 ετών.

Ο πρώτος διαγωνισμός στοχεύει στο να προκαλέσει τα παιδιά να προσφύγουν σε προσωπικές εμπειρίες, να αναζητήσουν τη βοήθεια γονέων, θείων, παππούδων, συγγενών και φίλων ελληνικής καταγωγής, ηχογραφώντας τις ελληνικές παροιμίες, που εκείνοι θυμούνται. Στο πλαίσιο αυτό, οι νέοι ομογενείς καλούνται να ηχογραφήσουν τουλάχιστον δεκαπέντε ελληνικές παροιμίες.

Ο δεύτερος διαγωνισμός καλεί τους νέους και τις νέες ελληνικής καταγωγής, από χώρες της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής, να «συλλέξουν» τουλάχιστον εκατό λέξεις της ισπανικής ή πορτογαλικής γλώσσας, με ελληνική ρίζα.

Οι προθεσμία συμμετοχής στους διαγωνισμούς λήγει στις 30 Μαΐου. Οι δύο νικητές, πέρα από το τιμητικό δίπλωμα που θα απονεμηθεί στους συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα για μια εβδομάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου