Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Και νέα πρόσωπα στη λίστα των υπόπτων για την υπόθεση της Νομικής

Νέα πρόσωπα στη λίστα των υπόπτων τέλεσης αξιοποίνων πράξεων προστίθενται στην εισαγγελική λίστα για την υπόθεση της μεταφορά των μεταναστών απεργών πείνας από την Κρήτη στην Αθήνα και την κατάληψη στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Ο εισαγγελέας εφετών Σπύρος Μουζακίτης, μετά από τα μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, προσέθεσε τους υπεύθυνους της ναυτιλιακής εταιρείας που ανέλαβαν τη μεταφορά τους, αλλά και τον ίδιο τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κάλεσε τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας με πούλμαν της οποίας ταξίδεψαν οι μετανάστες.

Επιπλέον, αναζητά άλλα δύο πρόσωπα από το χώρο του φόρμουμ των Μεταναστών. Και οι νέοι ύποπτοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις έγγραφες εξηγήσεις τους, όπως συνέβη με όλους όσοι προηγήθηκαν μέχρι σήμερα.

Αμέσως μετά ο εισαγγελικός λειτουργός θα αποτιμήσει το αποδεικτικό υλικό για να διαπιστώσει εάν και σε βάρος ποιών εξ αυτών προκύπτουν ενδείξεις για την τέλεση των αδικημάτων που ερευνά όπως παράβαση καθήκοντος (αφορά τον πρύτανη) και παραβάσεις του νόμου περί μεταφοράς των μεταναστών.

Για όσους τελικά προκύπτουν ενδείξεις ο εισαγγελέας θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης, ενώ σε αντίθετη περίπτωση η δικογραφία θα τεθεί στο αρχείο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου