Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Τι υποστηρίζει ο εμπνευστής του σχεδίου «ΕΥΡΗΚΑ»

Η Ελλάδα τα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την επιστροφή στη δραχμή ως διαπραγματευτικό χαρτί. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο εκπρόσωπο της HSBC, που διαπραγματεύεται με εντολή του ελληνικού κράτους το κούρεμα του 21%, ο εμπνευστής του σχεδίου «Εύρηκα» Μάρκους Κραλ θεωρεί τα σενάρια για επιστροφή στη δραχμή «διαπραγματευτικό χαρτί», ενώ υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να μειώσει άμεσα το χρέος της στο 88% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, μεταβιβάζοντας σε εταιρία συμμετοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κρατική περιουσία ύψους 125 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ωστόσο, ο Κραλ προέβλεψε πτώχευση της Ελλάδας και σίγουρη έξοδο από το ευρώ, υποστηρίζοντας ότι η χώρα «δεν πρόκειται να σωθεί με το κούρεμα των ομολόγων».

«Δεν πρέπει να πουληθεί η ελληνική περιουσία για μια μπουκιά ψωμί», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο σύμβουλος της Roland Berger, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος για το αγοραστικό ενδιαφέρον σχετικά με την ελληνική περιουσία.

Όπως εξήγησε, η εταιρία Roland Berger υπολογίζει την ελληνική περιουσία από 75 έως 125 δισ. ευρώ και διαβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασφαλιστικές δικλείδες που εξασφαλίζουν την επιτυχία του, ακόμη και αν δεν συγκεντρωθούν τα αναμενόμενα 125 δισ. ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου