Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Κυριάκος: Να τεθούν σε εφεδρεία όσοι διορίστηκαν μέχρι το '94



«Έχουμε μια Κυβέρνηση η οποία δεν μπορεί ή δεν θέλει να κυβερνήσει» τόνισε ο βουλευτής Β’ Αθήνας και Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό FLASH και στους δημοσιογράφους κ. Γιώργο Κύρτσο και κυρία Αγγελική Σπανού.
Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι μόνη λύση είναι πλέον οι εκλογές, στις οποίες «η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα», ενώ τόνισε ότι αρθρώνοντας ένα ρεαλιστικό και πειστικό λόγο θα καταφέρει να κερδίσει και την αυτοδυναμία.
Επιπλέον, ανέφερε ότι «η Κυβέρνηση έχει οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα τραγικό αδιέξοδο, το οποίο δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός ότι η χώρα πορεύεται σε διεθνείς διαπραγματεύσεις χωρίς να έχει ξεκάθαρη στρατηγική για το τι θέλει, αλλά έχει να κάνει και με την τρέχουσα καθημερινότητα». Ως παράδειγμα ανέφερε τη διαχείριση της κρίσης με τα απορρίμματα επισημαίνοντας ότι «δείχνει ένα κράτος το οποίο αδυνατεί να εκπληρώσει βασικές του υποχρεώσεις απέναντι στον πολίτη. Η εικόνα που δίνει σήμερα η Ελλάδα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό είναι ότι είναι ένα κράτος που έχει πάψει ποια να δουλεύει. Και γι’ αυτό τεράστια ευθύνη έχει η Κυβέρνηση».
Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση του να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία όσοι προσελήφθησαν στο Δημόσιο μέχρι το 1994 με διαδικασίες δηλαδή εκτός ΑΣΕΠ. «Το ιδιότυπο κοινωνικό συμβόλαιο: διορισμοί για ψήφους, πρέπει να παραδεχτούμε ότι απέτυχε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για το άρθρο 37, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα βάλλονται πανταχόθεν, κυρίως με πολύ μεγάλη ανεργία, το να συζητάμε για περαιτέρω δραστική συμπίεση του εργατικού κόστους δεν θα έχει τα προσδοκώμενα οφέλη και σίγουρα θα έχει αντίθετα αποτελέσματα σε μια οικονομία που βρίσκεται σε ύφεση».
Τέλος, κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στις τράπεζες, οι οποίες «ζητάνε, δεν δίνουν χρήματα για να πάρει μπροστά η οικονομία», ενώ ζήτησε και από την Τρόικα να «κοιταχτεί στον καθρέφτη για να δει τι έχει κάνει λάθος», καθώς η συνταγή της λιτότητας δεν έχει φέρει αποτελέσματα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου