Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Χρεοκοπία «βλέπει» η πλειοψηφία των Ελλήνων




Απαισιόδοξοι δηλώνουν για την οικονομία οι Έλληνες πολίτες σε δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο. Η πλειοψηφία των πολιτών εκτιμά ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει. Συγκεκριμένα, στη μέτρηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής το 67,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα χρεοκοπήσουμε, ενώ ερωτηθέντων στη μέτρηση της Marc για το Έθνος της Κυριακής το ποσοστό αυτό φτάνει στο 56,4%.



Στη δημοσκόπηση της Marc, το 39,3% δηλώνει πως θα ξεπεράσουμε την κρίση, ενώ στην Κάπα Research το ποσοστό των ερωτηθέντων, φθάνει μόλις στο 23,3%.


Στη μέτρηση της Marc στο ερώτημα τι φταίει για τη σημερινή κατάσταση το 44, 1% των ερωτηθέντων απαντά η λάθος πολιτική της κυβέρνησης, το 22,4% οι καθυστερήσεις και η ατολμία της κυβέρνησης , το 21,4% η έλλειψη συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων και το 9,9% η διεθνής κρίση.


Στην ίδια μέτρηση στο ερώτημα τι κυβέρνηση θέλετε το 49,1% απαντά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ Οικουμενική το 13,9% αυτοδύναμη ΝΔ το 8,5% κυβέρνηση συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τα μικρότερα κόμματα, το 8,3% κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ μικρότερων κομμάτων και το 6,4 αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Στη δημοσκόπηση της Κάπα Research, η πλειοψηφία, παρ’ ότι διαφωνεί µε το τέλος ακινήτων (75,3%), δηλώνει ότι αναγκαστικά θα το πληρώσει (60,6%). Ένας στους τέσσερις όµως (το 25,8%) δηλώνει ότι δεν θα πληρώσει τον λογαριασµό της ∆ΕΗ µε το ειδικό τέλος, παρά τον κίνδυνο διακοπής της ηλεκτροδότησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου