Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΣΕ ΚΗΦΙΣΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ


Θέμα: Κατάργηση λεωφορειακών γραμμών 560-561 και Β7 σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία

Σύμφωνα με απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) και χωρίς να έχει προηγηθεί ίχνος διαλόγου με την τοπική κοινωνία καταργούνται οι λεωφορειακές γραμμές 560-567 και Β7 οι οποίες εξυπηρετούν κατοίκους και εργαζόμενους γύρω από την Κηφισιά. 
Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε με δελτίο τύπου την Τετάρτη 20 Ιουλίου και ίσχυσε από το Σάββατο 23 Ιουλίου. Στην ανακοίνωση του ΟΑΣΑ  αναφέρεται ότι οι γραμμές 560 (Σταθμός Κηφισιάς – Μορτερό – Ν. Ερυθραία) και 561 (Σταθμός Κηφισιάς – Πολιτεία – Ν. Ερυθραία) καταργούνται  επειδή είχαν μικρή επιβατική κίνηση. Όσον αφορά το Β7 ο ΟΑΣΑ θεωρεί ότι οι επιβάτες του καλύπτονται από το Α7, που κάνει τη διαδρομή Κάνιγγος - Κηφισιά και από άλλες τοπικές γραμμές. 

Οι υπό κατάργηση λεωφορειακές γραμμές ωστόσο χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση από μεγάλο αριθμό πολιτών, κυρίως από μισθωτούς, συνταξιούχους και γενικά οικονομικά αδυνάτους ενώ εξυπηρετούν τη μετεπιβίβαση  των επιβατών από το σταθμό ΗΣΑΠ Κηφισιάς προς τη Νέα Ερυθραία, τη Νέα Κηφισιά και το κοιμητήριο της Νέας Ερυθραίας. Κατόπιν των ανωτέρω:

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
·        Υπάρχει πρόθεση στο Υπουργείο Μεταφορών να  επανεξετάσει την απόφαση του για την κατάργηση των λεωφορειακών γραμμών 560-561 και Β7 δεδομένου ότι δεν εξυπηρετούνται  οι πολίτες από τις υπόλοιπες τοπικές γραμμές;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου