Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Αναδρομική φορολόγηση στα κρυφά εισοδήματα



Την αναδρομική φορολόγηση εισοδημάτων που δεν δηλώθηκαν σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου...

Μιλώντας στο 7ο φορολογικό φόρουμ του Ελληνοαμερικανικού εμπορικού συλλόγου ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή με τις δρακόντειες ποινές και τη ριζική αναδιοργάνωση των εισπρακτικών μηχανισμών που προβλέπονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Μάλιστα ο υπουργός, για να καταδείξει το μέγεθος του προβλήματος, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους κλάδους ελευθέρων επαγγελματιών που δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα. «Είναι αδιανόητο το μέσο εισόδημα των δικηγόρων στην Ελλάδα να είναι 14.000, το μέσο εισόδημα των μηχανικών να είναι 11.000, και το μέσο εισόδημα των μισθωτών να είναι πιο υψηλό. Με τα τεκμήρια διαβίωσης πιστεύουμε ότι θα πιάσουμε ένα μέρος της φοροδιαφυγής», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ ανέφερε ότι το οικονομικό επιτελείο ποντάρει πολλά και στις διασταυρώσεις περιουσιακών στοιχείων και δηλωθέντων εισοδημάτων που γίνονται μέσω του συστήματος Elenxis.

Παράλληλα εξήγγειλε ότι οι φορολογικές υπηρεσίες θα αναδιοργανωθούν καθώς, όπως είπε, από τις 289 εφορίες που υπάρχουν χρειάζονται «το πολύ οι 100».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου