Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ακατανόητη η στάση της Άγκυρας βάσει Κ. Παπούλια



Έκκληση στην τουρκική κυβέρνηση να ξανασκεφτεί τα σχέδια δημιουργίας πυρηνικού σταθμού στη σεισμογενή περιοχή του Ακουγιού απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ζήτησε και την παρέμβαση των Βρυξελλών «για να μην έχουμε μία καταστροφή που θα είναι στο κατώφλι μας».

Είναι "ακατανόητο αυτή τη στιγμή η Τουρκία να θέλει να χτίσει σε σεισμογενή περιοχή τον δικό της πυρηνικό αντιδραστήρα, απέναντι από τη Ρόδο. Πρέπει ο κ.Ερντογάν να το σκεφθεί πολλές φορές", δήλωσε ο Κάρολος Παπούλιας από την Τανάγρα, όπου επισκέφθηκε την 114η Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Με αφορμή την επίσκεψη έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα και για τις παραβιάσεις του εναερίου χώρου. "Η γειτονική χώρα πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορεί να μας πτοεί, δεν μπορεί να δημιουργεί καταστάσεις, παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας, ή πετώντας πάνω από τα νησιά μας με τρόπους που δεν συνάδουν με τις διεθνείς συνθήκες. Δεν είναι προς όφελος κανενός ιδιαίτερα της Τουρκίας, όταν μάλιστα σκέπτεται ότι θέλει να προχωρήσει η ενταξιακή της διαδικασία", υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

"Είμαστε σε μία εποχή που πρέπει να υπερασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και νομίζω ότι η Αεροπορία το κάνει καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες, πολλές φορές υπεράνθρωπές. Η Πολεμική μας Αεροπορία, υπογραμμίζει ότι είμαστε έτοιμοι να υπερασπίσουμε αυτά τουλάχιστον που παραλάβαμε από τους παλαιότερους με αγώνες, θυσίες και ιδρώτα", πρόσθεσε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου