Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Αντιδράσεις στην ΠαιδείαΜε καταλήψεις αλλά και μια απεργία πείνας συνεχίζονται οι αντιδράσεις στις συνενώσεις σχολικών μονάδων που προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Να μην γίνονται τα παιδιά αντικείμενο εκμετάλλευσης από όσους αντιδρούν στις συγχωνεύσεις ζητάει η υπουργός.

Στην Τσαριτσάνη της Λάρισας μαθητές του τοπικού λυκείου έχουν στήσει ένα αντίσκηνο στο προαύλιο του σχολείου τους και απειλούν ότι θα μείνουν εκεί χωρίς να δέχονται τροφή μέχρι να ανακληθεί η απόφαση του υπουργείου για συγχώνευση του σχολείου τους.

Για χρησιμοποίηση των παιδιών από τους τοπικούς άρχοντες και τους εκπαιευτικούς κάνει λόγο το υπουργείο. «Δεν μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί τα παιδιά και την εκπαίδευσή τους, να βγαίνουν παιδιά από τις τάξεις και να χρησιμοποιούνται ως θέαμα σε κανάλια και σε ώρες μαθήματος» τονίζει η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. «Είναι πολύ σημαντικό να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η κατάθεση των επιχειρημάτων στο συγκεκριμένο θέμα», επισημαίνει η κ. Διαμαντοπούλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου