Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Πρόδρος ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας: «Ανοιγόμαστε σε όλους τους νέους, ανεξάρτητα από χρώματα και κόμματα»

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση της ηλεκτρονικής εφημερίδας της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας με την παρουσία πολλών νέων. Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς ανάρτησαν άρθρα και παρεμβάσεις τους.

 Η παρουσίαση έγινε από τον Γιώργο Εμμανουηλίδη και την Μαρίζα Τζούνη. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Τρικάλων, Απόστολος Κολίτσας και Σάκης Γκάντζιος αντίστοιχα, οι οποίοι εξήραν την πρωτοβουλία αυτή και τόνισαν ότι όλοι οι νέοι πρέπει να συγκροτήσουν ένα κοινό μέτωπο για την αντιμετώπιση των κοινών τους προβλημάτων.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Νεολαίας και Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας, Αργύρης Κοπάνας, ανάφερε μεταξύ άλλων τα εξής:  «Ζούμε σε μια εποχή, που δεν είναι «στρωμένη με ροδοπέταλα» για εμάς τους νέους.

Ηθική κατάπτωση, εκφυλισμός αρχών και αξιών, απαξίωση της πολιτικής, οικονομική κρίση, ανεργία,  μηδενικές ευκαιρίες, αβεβαιότητα για το μέλλον…συνιστούν τα συστατικά στοιχεία και τα εύφλεκτα υλικά ενός εκρηκτικού μίγματος για την Κοινωνία!

Μπροστά στην κρισιμότητα της κατάστασης, εμείς οι νέοι, δεν θα το βάλουμε κάτω! Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα! Δεν θα σηκώσουμε λευκή σημαία!

Τώρα είναι η ώρα της Γενιάς μας!

Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τα πράγματα!

Γιατί-πιστέψτε με-μόνο εμείς οι νέοι μπορούμε, πλέον, να αλλάξουμε τα πράγματα και να δώσουμε ελπίδα και όραμα ξανά στην Κοινωνία!
             Καλούμαστε να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά!

Πρέπει να προλάβουμε τις ταχύτητες των καιρών…Να φύγουμε και εμείς μπροστά με μεγάλη ταχύτητα!

Οι φρέσκιες ιδέες, οι καινοτόμες ιδέες, οι πρωτοποριακές ιδέες θα λειτουργήσουν ως καταλύτης!

Θα αναζωογονήσουν την Κοινωνία και θα μας ανασύρουν από το τέλμα!

Αυτές τις ιδέες αναζητάμε…τις ιδέες, που θα μας φέρουν στην πρωτοπορία !

Σε αυτή την προσπάθεια η έμπνευση της Νεολαίας θα είναι η κινητήρια δύναμή μας!

Όλοι γνωρίζουμε ότι στο διαδίκτυο κινούνται με άνεση οι νέοι.

Με την ηλεκτρονική διαδραστική μας εφημερίδα «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΝΕΟΙ»-pneoi.blogspot.com θα απευθυνθούμε στον κόσμο του internet. Θα συναντήσουμε τις νέες και τους νέους. Θα ανοιχθούμε στην internetική κοινωνία!

Μέσα από τους «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ ΝΕΟΥΣ» θα μπορούμε να επικοινωνούμε με τρόπο άμεσο, σύγχρονο, γρήγορο, αποτελεσματικό και ευχάριστο!

Με ένα «κλικ», χωρίς περιορισμούς, ο καθένας θα συμμετέχει στον κοινό προβληματισμό, στη μεταξύ μας κουβέντα και στη συλλογική προσπάθεια.

Θα έχετε τη δυνατότητα να «ανεβάζετε» τα σχόλιά σας και τις απόψεις σας, ενώ μέσω του chat room είμαστε έτοιμοι να σας ακούσουμε και να μιλήσουμε μαζί σας.

Θα μιλήσουμε απλά, με σύγχρονη γλώσσα. Θα συζητήσουμε για όλα τα ζητήματα, που μας απασχολούν. Θα δημιουργήσουμε ένα δικό μας, διαδικτυακό, ξεχωριστό, κώδικα επικοινωνίας.

Ο ιστοχώρος αυτός δεν θα είναι μόνο πεδίο προβληματισμού, αλλά και περιβάλλον δημιουργίας και τόπος πληροφόρησης και ψυχαγωγίας…με ψηφοφορίες για επιλεγμένα θέματα, με διοργάνωση δημόσιων συζητήσεων, παρεμβάσεων και διαγωνισμών για στοχευμένες δράσεις…

Η ηλεκτρονική διαδραστική εφημερίδα μας «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΝΕΟΙ» στήνεται με τέτοιον τρόπο, με ελκυστικό και μοντέρνο σχεδιασμό, ώστε η συμμετοχή και η επισκεψιμότητα να είναι μεγάλη.

Στο ερώτημα γιατί επιλέξαμε το όνομα «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΝΕΟΙ» απαντάμε ότι οι πρωτοπόροι νέοι είναι εξ ορισμού ανήσυχοι νέοι,  δημιουργικοί νέοι, δυναμικοί νέοι… Είναι οι νέοι της Νέας Εποχής! Και αυτούς τους νέους θέλουμε να έχουμε κοντά μας!

Όσον αφορά το λογότυπο, χρώματος μπλε και μωβ, δανειστήκαμε από το σήμα της ΟΝΝΕΔ τη ΓΕΦΥΡΑ και προσθέσαμε κάτω από το όνομα «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΝΕΟΙ», που τίθεται με κεφαλαία γράμματα, τις λέξεις πρωτοπορία-έμπνευση-δημιουργία.

Η ΓΕΦΥΡΑ συμβολίζει τη σύνδεση των διαχρονικών αξιών των Ελλήνων με το νέο, το καινούριο, το φρέσκο. Παράλληλα, υποδηλώνει και τον οριστικό διαχωρισμό από τις νοσηρές νοοτροπίες και τις φθαρμένες αντιλήψεις του παρελθόντος. Επιπλέον, φιλοδοξεί να συνδέσει τους νέους με την πολιτική, τον εθελοντισμό και την κοινωνία των πολιτών, που αποτελούν τους τρεις σημαντικούς πυλώνες δράσης της εποχής μας.

Η ΓΕΦΥΡΑ πάνω από όλα ενώνει τη Γενιά μας! Τη Νέα Γενιά! Γιατί κυρίαρχος στόχος είναι να έρθουμε πιο κοντά με όλες τις νέες και όλους τους νέους, ανεξάρτητα από χρώματα και κόμματα!

Ευελπιστούμε ότι η ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας με τους «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ ΝΕΟΥΣ» της θα εμπλουτιστεί με νέες δυνάμεις, με νέους φίλους, με νέες ιδέες!

Θα αγκαλιάσει τις νέες και τους νέους και θα προχωρήσουμε όλοι μαζί σε μια μεγάλη internetική παρέα. Παρέα με τη Νέα Γενιά!

 Από σήμερα οι «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΝΕΟΙ» θα είναι το σημείο συνάντησης ιδεών και προσώπων.

Από σήμερα παρέχουμε ελεύθερο βήμα σε όλους για να εκφραστείτε και να εξωτερικεύσετε τον εσωτερικό σας κόσμο…

Από σήμερα ξεφεύγουμε από τα «στενά» όρια της περιοχής μας και ανοιγόμαστε παντού…σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας και ακόμη πιο μακριά, οπουδήποτε μπορούν να φθάσουν οι δυνατότητες του διαδικτύου και της τεχνολογίας»!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου