Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Πρόστιμο επέβαλε το ΕΣΡ στο Χίο...

Την επιβολή προστίμου 150.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό «ΚΟΝΤRΑ», επέβαλε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για την εκπομπή «Μακελειό», που προβλήθηκε στις 12 και 13/2/2011. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ε.Σ.Ρ., Ιωάννη Λασκαρίδη, η συγκεκριμένη εκπομπή πρόβαλε φωτογραφία του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γ. Πεταλωτή, μέσα σε συρματόπλεγμα με δύο χέρια να του απευθύνουν άσεμνη χειρονομία. 
Ακολούθως, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής, Στέφανος Χίος, μιλώντας προς τη φωτογραφία και με ανεβασμένο τόνο φωνής, άρχισε να εκφράζεται απρεπώς, τόσο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, όσο και για τη σύζυγό του.

Το Συμβούλιο, κατά τον πρόεδρο του Ε.Σ.Ρ., θεωρεί τη συγκεκριμένη εκπομπή υποβάθμιση ποιότητας προγράμματος, προσβολή της προσωπικότητας του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γ. Πεταλωτή, καθώς και παραβίαση του άρθρου 1 του Ν. 2328/1995, κατά τον οποίο οι δίαυλοι και οι συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό, η εκχώρηση αυτών σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς αντίστοιχα, αποτελεί εκχώρηση ασκήσεως δημόσιας λειτουργίας, και οι σταθμοί υποχρεούνται να μεριμνούν για την ποιότητα του προγράμματος, την αντικειμενική ενημέρωση, τη διασφάλιση της πολυφωνίας, καθώς και την προαγωγή του πολιτισμού με την μετάδοση εκπομπών λόγου και τέχνης.

Το κανάλι ισχυρίστηκε ότι δεν προέβη σε καμία εκτροπή και ότι η κριτική πολιτικών προσώπων μπορεί και πρέπει να είναι και αυστηρή.

Eπίσης, στη σημερινή συνεδρίαση του Ε.Σ.Ρ., επιβλήθηκε οριστική διακοπή λειτουργίας και ανάκληση βεβαίωσης του ραδιοφωνικού σταθμού «RADIO SPORT 98,7» (ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ) του νομού Θεσσαλονίκης για παράνομη εκμετάλλευση ραδιοφωνικού σταθμού από μη έχουσα βεβαίωση εταιρεία. Τέλος, πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ENERGY» του νομού Κέρκυρας για προσβολή προσωπικότητας.

Πηγή: trelokouneli.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου