Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Το University College London είναι πρωτοπόρος στις επιχειρήσεις των φοιτητών

Μια ιστορία που θυμίζει την αρχή του Facebook διαδραματίστηκε στο πανεπιστήμιο University College London της Μεγάλης Βρετανίας, σύμφωνα με τους New York Times. Ο Rich Martell, φοιτητής στο τμήμα τεχνολογίας του UCL, έφτιαξε το UCLFitFinder για να βοηθήσει τους συμφοιτητές του να βρουν τα ταίρια τους στις ατελείωτες ώρες που διάβαζαν στη βιβλιοθήκη. Τους έδινε τα στοιχεία των άλλων «διαθέσιμων» που βρίσκονταν κοντά.

Η επιτυχία του ήταν τόσο μεγάλη που το πανεπιστήμιο μετά από λίγο τον ανάγκασε να το κατεβάσει και του έδωσε και πρόστιμο 300 λιρών για δυσφήμηση! Όμως ο ιδρυτής του κατάφερε να βρει επενδυτές και συνέχισε την ιδέα του με άλλη ονομασία έχοντας μεγάλη επιτυχία. Ωστόσο το ίδιο πανεπιστήμιο έχει φοιτητές που ξεκίνησαν μια ιστοσελίδα για να δίνει κανείς δώρα σε Βρετανούς στρατιώτες που πολεμούν στο μέτωπο με μεγάλη επιτυχία και πολλά άλλα επιτυχημένα start ups. 

Πως εξηγείται αυτό; Το πανεπιστήμιο τονίζει ότι 10% των φοιτητών του έχει κάνει ειδική εκπαίδευση για το πώς να ξεκινήσει κανείς την δική του επιχείρηση και πως λειτουργούν οι μικρές επιχειρήσεις. Μια ιδέα για την Ελλάδα που παλεύει τόσο για την επιχειρηματικότητα των νέων...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου