Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Εκστρατεία της ΚΝΕ κατά των ναρκωτικών

Με το σύνθημα «Ζωή ολόκληρη, όχι σε δόσεις, όχι σε όλα τα ναρκωτικά» η ΚΝΕ συνεχίζει την εκστρατεία της σε όλη την Ελλάδα κατά των ναρκωτικών, με εκδηλώσεις και συζητήσεις σε πόλεις και χωριά, σε στέκια νεολαίας και χώρους εργασίας.

Καταγγέλουν την κυβέρνηση και την ΕΕ για «επικίνδυνες επιλογές», που στόχο έχουν «τη μείωση των κονδυλίων για την πρόληψη, τη θεραπεία με "στεγνά" προγράμματα και την επανένταξη, και την αύξησή τους για τη χρήση της μεθαδόνης και τη νομιμοποίηση των "μαλακών" ναρκωτικών».

«Στόχος αυτών των επιλογών είναι η νεολαία να βρίσκεται σε κατάσταση αδράνειας και φυγής, να διαπαιδαγωγείται στην υποταγή και το συμβιβασμό, να μην αμφισβητεί το καπιταλιστικό σύστημα» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΔΣ της ΚΝΕ.

Ο κ. Χιώνης καταφέρθηκε ιδιαίτερα εναντίον της νομιμοποίησης των «μαλακών» ναρκωτικών και στο πλαίσιο αυτό άσκησε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «στηρίζει αυτό το σάπιο σύστημα, προβάλλοντας το παράδειγμα χωρών όπως η Ολλανδία όπου επιτρέπεται η χρήση "μαλακών" ναρκωτικών».

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθησαν και μίλησαν γονείς παιδιών που έχουν θεραπευτεί στα «στεγνά» προγράμματα της «Ιθάκης», της «Διάβασης» και του «18 Άνω».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου