Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Στις 4 Μαρτίου το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ


Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, θα επισκεφθεί την Θράκη την Παρασκευή, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα το απόγευμα μετά την πολύωρη συνεργασία που είχε με τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μιχάλη Καρχιμάκη, στην Ιπποκράτους. 
Στη σύσκεψη που έγινε στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκε ότι το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος θα συνεδριάσει το πρωί της 4ης Μαρτίου, ενώ, όπως έγινε γνωστό, το απόγευμα της ίδιας μέρας θα συνεδριάσει στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής, και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ θα συγκληθεί μία ή δύο μέρες νωρίτερα από το Εθνικό Συμβούλιο, ενώ στο όργανο θα κατατεθεί πρόταση για τη διοργάνωση της Εθνικής Συνδιάσκεψης του Κινήματος στις 3 Σεπτεμβρίου, ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, αντί σύγκλησής της τον Ιούνιο, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.


Επίσης, στην πορεία προς την Συνδιάσκεψη, θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου -την ημέρα που «έφυγε» από τη ζωή ο Ανδρέας Παπανδρέου- περιφερειακή συνδιάσκεψη των οργανώσεων του Λεκανοπεδίου Αττικής.


Πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει τρία νέα μέλη τα οποία θα αναπληρώσουν τις θέσεις των μελών του που είναι μέλη της κυβέρνησης.


Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον γραμματέα του κόμματος την ενεργοποίηση όλης της οργάνωσης του Κινήματος, επισημαίνοντας ότι η πορεία προς την Εθνική Συνδιάσκεψη σηματοδοτεί και την εξωστρέφεια των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ.


Ο διάλογος ενόψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ θα αναπτυχθεί με βάση τους πέντε άξονες πολιτικής που έχει θέσει ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και αφορούν το επιτελικό κράτος, το πολιτικό σύστημα, την ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος και τα κοινωνικά δικαιώματα εν μέσω κρίσης και την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας διεθνώς.


Στη σημερινή σύσκεψη, πλην του κ. Καρχιμάνη, συμμετείχαν οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Ρεγγίνα Βάρτζελη, Κώστας Θέος και Αλέξανδρος Χατζόπουλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου